Vaibs maakt passieve camera met ai actief [VIDEO]

TBX 2021

Dit artikel delen:

Veel camerasystemen in de beveiliging en toegangscontrole zijn passief. Met andere woorden: gegevens worden opgenomen en opgeslagen waarna de beelden handmatig geanalyseerd moeten worden. Vaibs heeft ‘video artificial intelligence’-software die camerasystemen actief maken. Kasper van Kekem van Vaibs geeft in dit Computable Journaal een toelichting.

‘Met onze software gevoed door kunstmatige intelligentie kunnen we elke gangbare camera intelligenter maken en personen, voertuigen en objecten in het camerabereik detecteren’, zegt Kasper van Kekem van Vaibs in onderstaand Computable Journaal. ‘Daardoor kun je heel makkelijk door uren beeldmateriaal scrollen en bijvoorbeeld in een aantal seconden dat ene mannetje met dat rode petje naar voren krijgen.’ 

Volgens Van Kekem voorkomt zo’n actieve camera veel manuele inspectie en is het niet alleen een aantrekkelijk alternatief voor de beveiligingsindustrie, maar ook voor onder andere de maakindustrie (kwaliteitscontrole) en de publieke ruimte (denk aan crowd control; het tellen van mensen, het inspecteren of mensen een mondkapje dragen of het detecteren van flauwvallend personen).  

Vaibs is een nieuw bedrijf, gestart in Ermelo, en distribueert dit ‘Vaido Video Artificial Intelligence’- platform in Europa. Het systeem heeft zich al bewezen in de Verenigde Staten en het Midden-Oosten, aldus Van Kekem.  

Het bedrijf was een van de deelnemers aan het door Computable samengestelde Future Lab op de recent gehouden nieuwe ict-vakbeurs TBX in de Jaarbeurs Utrecht. 

(Video: Jeroen de Groot/De Filmpjesmaker.)  

Computable Journaal:Vaibs maakt passieve camera met ai actief

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-11-22T12:15:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.