Human overgenomen door Amerikaans Mapbox

Dit artikel delen:
Overname handen schudden

De Amsterdamse start-up Human wordt overgenomen door Mapbox. Dat Amerikaanse bedrijf is een geo-specialist voor app-ontwikkelaars. Het betreft een zogenaamde ‘acquihire’, waarbij de vijf medewerkers van de start-up in dienst treden bij Mapbox. Zij gaan in San Francisco aan de slag. Hoeveel betaald wordt voor de start-up is niet bekend.

De start-up Human heeft als doelstelling om je telefoon om te toveren tot een activiteitenmeter. Het biedt een gelijknamige applicatie die de dagelijkse activiteiten van gebruikers, zoals lopen, rennen, fietsen en andere activiteiten, verzamelt. Deze data worden op de website gevisualiseerd in mobiliteitspatronen. Dit geeft meer inzicht in de bewegingspatronen van mensen. Bovendien stimuleert het gebruikers om voldoende te bewegen.

Mapbox stelt bedrijven in staat om gebruikersdata als extra laag/feature aan kaarten toe te voegen. Klanten zijn onder meer Foursquare en Evernote. Het bedrijf is in San Francisco gevestigd en beschikt over 170 medewerkers. Human was vorig jaar naar eigen zegen de grootste leverancier van gebruikersdata voor Mapbox.

Met de overname wordt het personeelsbestand van Human toegevoegd aan die van Mapbox, een zogenaamde acquihire. Er wordt geen bedrag bekend gemaakt voor de overname.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-08-22T10:38:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.