The VR Room wint start-up challenge Computable Café

Infosecurity.nl, Storage Expo en The Tooling Event

Dit artikel delen:
Virtual reality

De Utrechtse onderneming The VR Room, die virtual-reality ervaringen verzorgt, heeft de start-up challenge gewonnen. Met het winnen van de pitch-wedstrijd, die tijdens de ict-beurzen in de Jaarbeurs gehouden is in het Computable Café, nomineert The VR Room zich voor de voorronde van de Computable Awards 2017 in de categorie 'Nederlandse start-up van het jaar'.

Oprichter van The VR Room Wouter van den Bijgaart geeft een demo aan een bezoeker van het Computable Future Lab.

De wedstrijd voor start-ups werd georganiseerd door CET-X, een incubator en accelerator voor start-ups. Zij bieden een meerjarig traject aan waarin start-ups begeleid worden in hun groei. De wedstrijd maakte onderdeel uit van Future Lab, een plek op de beurs waar twaalf start-ups zich presenteerden voor het beurspubliek.

The VR Room levert virtual reality-entertainment en maakt daarbij gebruik van de VR-brillen Oculus Rift en de HTC Vive. De virtual reality-room moet een alternatief worden voor een dagje of avondje uit, zoals bowlen of lasergamen. The VR Room maakt gebruik van Leap Motion-technologie, waarmee de drager van de vr-bril zijn handen kan inzetten om in beeld handelingen uit te voeren. Deze technologie maakt het gebruik van een controller overbodig.

Het bedrijf heeft in Utrecht een speciale vr-ruimte ingericht waar het virtual reality-entertainment aanbiedt voor verschillende markten, van consumenten tot grote bedrijfsuitjes. Ook biedt het voor bedrijven op locatie vr-diensten aan, waar behalve entertainment onder meer communicatietrainingen middels virtual reality verzorgd kunnen worden.

Procesinnovatie

De jury roemt de start-up, die een nieuwe draai geeft aan een platform waarmee gamebouwers hun game van een extra dimensie kunnen voorzien. The VR Room voorziet in de middelen (ruimte en vr-brillen) en de technologie (Leap Motion) die developers de kans biedt om hun games te testen en een vr-dimensie te geven. 'De techniek die de start-up gebruikt is in principe niet nieuw, maar het gaat hier om procesinnovatie in de game-industrie', aldus jurylid en Computable-hoofdredacteur Sander Hulsman.

Tijdens de ICT-beurzen Storage Expo, The Tooling Event en Infosecurity.nl, die op 2 en 3 november 2016 in de Jaarbeurs in Utrecht gehouden werden, presenteerden twaalf start-ups van het Future Lab zich in zogenoemde pitch battles.

Met het winnen van de pitch-wedstrijd nomineert The VR Room zich voor de voorronde van de Computable Awards 2017 in de categorie 'Nederlandse start-up van het jaar'. Die prijs werd eerder gewonnen door beveiligingexpert Redsocks (2015) en wervingsplatform via videoboodschappen StartMonday (2016).
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-11-04T11:05:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.