Start-up Dubline in zee met Ierse telecomspecialist

Dit artikel delen:

In bijzijn van directeur Marina Donahoe van Enterprise Ireland (links) en de Ierse ambassadeur Kevin Kelly (rechts) vieren Seamus Doran van MDS Amiba en Frank de Jong van Dubline de samenwerking.

In aanwezigheid van de Ierse ambassadeur Kevin Kelly tekende de Nederlandse start-up Dubline uit Alphen aan de Rijn gisteravond een strategische samenwerkingsovereenkomst met de Ierse telecommultinational MDS Amiba.

Deze ondertekening vond plaats tijdens het jaarlijkse diner van de INBA (Ireland Netherlands Business Association) in Hotel Sofitel Legend The Grand in Amsterdam. MDS Amiba is wereldwijd een specialist op het gebied van telecom-clouddiensten. In samenwerking met MDS Amiba gaat Dubline hun app verder ontwikkelen waarmee elke iOS- of Androidsmartphone voorzien kan worden van een tweede telefoonlijn, zonder extra sim-kaart.

Zakelijk bereikbaar

De app van Dubline is sinds vorige maand verkrijgbaar in de App Store en Google Play Store en speelt volgens de start-up in op de groeiende behoefte bij ondernemers om overal zakelijk bereikbaar te zijn op een ander telefoonnummer dan het mobiele privénummer.

‘Door samen te werken met een technologiepartner als MDS Amiba kunnen wij ons concentreren op de marketing en verkoop in de Nederlandse markt en invulling geven aan onze buitenlandse aspiraties’, aldus Robert-Jan Vermeulen van Dubline. ‘MDS Amiba is een organisatie met veel internationale ervaring op het gebied van telecommunicatie. Dit, samen met hun internationale netwerk, biedt ons veel kansen.’

Eén toestel, twee lijnen

Dubline combineert naar eigen zeggen het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon met de professionaliteit van een vaste lijn door naast het 06-nummer een vast nummer toe te voegen aan een smartphone. Zo kan privé en zakelijk telefoonverkeer worden gescheiden op één telefoon en zijn ondernemers overal bereikbaar met een vast telefoonnummer. Klanten die gebeld worden krijgen het ‘vaste nummer’ van de ondernemer in hun beeldscherm te zien, wat volgens de start-up zorgt voor een professionele uitstraling en regionale herkenning.

MDS Amiba, opgericht in 2011, biedt telecomoplossingen in de cloud. Het hoofdkantoor staat in de Ierse hoofdstad Dublin. Het bedrijf heeft ook een vestiging in Berlijn. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Nou nou, het lijkt heel wat, dat concept van twee lijnen op een smartphone. Maar wie een beetje is ingevoerd weet dat dit al weer oud is hoor! Kijk maar eens bij de gemiddelde kleine maar moderne organisatie, daar werkt dit al in allerlei varianten. Met 1 praktisch bezwaar: hoe lang houdt je accu het uit?

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-11-11T09:39:00.000Z Christel Dieleman