KvK zoekt top 100 innovatieve MKB-ondernemers

Dit artikel delen:
Innovatie

De Kamer van Koophandel (KvK) zoekt bedrijven voor de MKB Innovatie Top 100. Dat is een wedstrijd voor innovatieve ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf die voor de twaalfde keer wordt georganiseerd. Volgens de belangenorganisatie voor bedrijven is de Innovatie Top 100 een uitstekende kans voor bedrijven om zich te etaleren voor klanten en investeerders.

Vanaf mei 2017 gaan expertpanels voor verschillende sectoren de nominaties beoordelen. Na die voorselectie stelt de landelijke jury de ranglijst van de MKB Innovatie Top 100 vast. De jury baseert zich daarbij op de voordrachten van de experts. Ook bekijkt de jury de websites van de ondernemingen en doet onderzoek via zoekmachines.

KvK: 'Genomineerden worden beoordeeld op hun impact voor de branche en de samenleving, originaliteit, omzet en groeipotentie. Aan de MKB Innovatie Top 100 is bewust geen prijs verbonden. De kracht van het initiatief is te laten zien waartoe het midden- en kleinbedrijf in staat is. Afgelopen elf jaar is deze prijs uitgegroeid tot de grootste en belangrijkste innovatieprijs voor het mkb.' 

De honderd bedrijven en hun innovaties worden in het najaar bekendgemaakt, tijdens de Dag van de Innovatie van de KvK. Het gaat overigens niet alleen om ict-bedrijven. Zo werd de prijs eerder gewonnen door NormTEQ. Dat bedrijf realiseert balkons in zowel nieuwbouw als bestaande bouw door maatwerk, specifieke ontwerpen en gebruik van materialen die per opdracht verschillen.

Innovatieve tampons

Eerder behaalde ook Bird Control Group een nominatie. Dat bedrijf verjaagt via laserstralen vogels van landbouwgronden en vliegvelden. In 2016 veroverde Yoni de eerste plaats met innovatieve tampons, maandverband en inlegkruisjes van biologisch katoen.

Bedrijven kunnen zich tot 15 april 2017 inschrijven. www.mkbinnovatietop100.nl.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-02-28T14:20:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.