Startup Yilps ontvangt groeikapitaal van Netvalue

Dit artikel delen:
Groeikapitaal

Websitemaker Yilps krijgt opnieuw een kapitaalinjectie. Investeerder Netvalue neemt een belang van twintig procent in de startup. Het bedrijf uit Amsterdam helpt ondernemers aan een professionele website tegen lage kosten. Dit doet het door het aanbieden van een dienst bestaande uit het zelf configureren en assistentie op afstand. De investering volgt na een eerdere investeringsronde in 2016. Welk bedrag Netvalue voor het belang in Yilps betaald heeft, is niet bekendgemaakt.

Yilps-oprichter Johan van Asperen Vervenne stelt dat er ‘onder ondernemers grote behoefte is aan een betaalbare website.’

De ceo: 'Je website uitbesteden aan een bureau of freelancer is voor veel ondernemers en zzp’ers niet aantrekkelijk. Bestaande zelfmaak-kits zijn in de praktijk erg complex en kosten daardoor veel tijd. Slechts een klein percentage van de gebruikers komt tot een bevredigend eindresultaat. Wij bieden een combinatie van het-zelf-doen en hulp-op-afstand. De basiswebsite wordt opgezet door een professionele webdesigner, waarna een klant zelf op zo veel mogelijk onderdelen aan de slag gaat.’

Yilps gaat in de volgende investeringsfase gebruikers helpen aan gratis websites, waarbij ze enkel nog betalen voor hulp op afstand. ‘Wij gaan daarvoor onze ontwikkelde website yilps.nl omvormen naar een gratis variant’, besluit Van Asperen Vervenne.

Trend

De startup is in 2016 door Johan van Asperen Vervenne opgestart als initiatief vanuit zijn bestaande communicatieadviesbureau Trend Development. Het bedrijf claimt tot nu toe negentig ondernemers als klant te hebben gehad. De onderneming is gevestigd in Amsterdam en telt veertien medewerkers.

Netvalue en haar ecommerceholding iMerge zijn sinds 1999 actief als investeerder in e-commercebedrijven. iMerge verwierf in 1999 bekendheid met het opzetten van de computerwebshop TakeitNow en als participant in de eerste sportshop Futurumshop vanaf 2000.

TakeitNow werd in april 2008 verkocht en het aandeel Futurumshop in mei 2013. Huidige participaties zijn Icecat, Hatch (voorheen Iceleads), Testseek.com en Bintime.com. Netvalue is opgericht door Martijn Hoogeveen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-05-16T09:44:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.