Acht NL-startups naar Computex Taiwan

Dit artikel delen:
Start-ups

Tijdens de grootste ict-beurs van Azië, de Computex (Taipei International Information Technology Show), gaan acht Nederlandse startups op zoek naar uitbreiding van hun activiteiten in Azië. Er is een programma georganiseerd om bezoekers, investeerders en klanten te interesseren voor hun innovatieve ict-oplossingen. Centrale thema's daarin zijn zorg, IoT en kunstmatige intelligentie.

De Nederlandse teams nemen deel aan Innovex. Dat is een programma voor startups dat onderdeel is van de ict-beurs. Aan Innovex nemen 272 startups uit 23 landen deel. Er zijn sessies waarin de deelnemers zich presenteren. Tijdens de sessie op donderdag 1juni 2017 is er een programma rondom zorg en een programma rondom IoT georganiseerd.

De deelnemende startups uit Nederland zijn:

Undagrid. Dat is een leverancier van IoT-oplossingen voor de luchtvaart, maritieme sector en transport & logistiek. Het bedrijf heeft vestigingen op Schiphol en in Enschede.

Aigency. Een startup die zich richt op de inzet van zakelijke toepassingen van artificial intelligentie (ai). Het bedrijf beschikt over 58 algoritmen die de bedrijfsvoering voor bedrijven in verschillende branches moet verbeteren. De startup is gevestigd in Startup Village op het Amsterdamse Science Park.

Travis the Translator is ook aanwezig. Die startup maakt een slimme vertaalmodule op in een apparaatje op zakformaat dat gebruik maakt van ai. Het gaat om een samenwerkingsverband tussen ontwikkelaars uit Rotterdam, Boston en Shenzhen.

iBand+ is de ontwikkelaar van een hoofdband met EEG-electrodes die de hersenactiviteiten tijdens de slaap meet. Het kan volgens de makers worden ingezet om de slaap te monitoren, te verbeteren en dromen te beïnvloeden.

Onera,  uit Eindhoven ontwikkelt oplossingen voor het begrijpen en verbeteren van de gezondheid, zoals een strip met sensoren die tijdens de slaap metingen uitvoert. 

Ato-gear, eveneens uit Eindhoven maakt oplossingen zoals sensoren in schoenzolen die de hardloper informatie geven over de landing van de voet. Het gaat om verschillende oplossingen waarbij sensortechnologie wordt gecombineerd met bewegingswetenschappen. 

Bambi Medical  maakt een huidvriendelijk draadloos apparaatje van zacht materiaal voor het monitoren van stress en pijn bij baby's. De oplossing is vooral gericht op prematuren. 

LifeSense Group ontwikkelt allerlei zorgtoepassingen rondom wearables. Het bedrijf uit Eindhoven heeft een inmiddels een oplossing rondom een kleine draagbare sensor op de markt gebracht die vrouwen met blaasklachten moet helpen. 

 

Computex

Computex is volgens de organisator na CeBIT in Hannover de grootste ict-beurs ter wereld. Het evenement vindt plaats van 30 mei tot 1 juni 2017 in Taipei.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-05-29T11:58:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.