Magnitude Space wint Accenture Innovation Award

Dit artikel delen:
Awards

Magnitude Space wint de Accenture Innovation Award in de categorie Intelligent Enterprise. Die Amsterdamse startup biedt een IoT-netwerk dat wereldwijd sensoren verbind met de eindgebruiker vanuit de ruimte. Magnitude Space ontvangt 25.000 euro. Accenture heeft in totaal elf prijzen uitgereikt aan Nederlandse startups die ‘innovatieve concepten en oplossingen’ bieden.

Met de Innovation Awards wil Accenture jaarlijks nieuwe innovatieve concepten en oplossingen in de Nederlandse markt erkennen. Het eert startups die slimme technologie gebruiken om een bepaald probleem te adresseren of om het leven makkelijker of beter te maken. Er zijn in totaal elf categorieën. Elke winnaar ontvangt een cheque ter waarde van 25.000 euro, te besteden aan diensten van de verschillende partners van het evenement.

Elf winnaars

Accenture Innovation Awards 2017

De winnaars van de Accenture Innovation Awards 2017

De awards zijn uitgereikt tijdens de Accenture Innovation Summit op 27 oktober. Dit zijn de winnaars in alle categorieën:

• Intelligent Enterprise: Magnitude Space. Deze minisatelliet draait om de aarde om een wereldwijd netwerk aan te bieden voor internet of things-sensoren. De satelliet communiceert via de uhf-band en helpt bedrijven hun producten of ladingen te monitoren.

• Safe & Secure Society: Mine Kafon. Hassani Design wil met verschillende projecten wereldwijde problemen oplossen. Landmijnen is daar één van. De drone Mine Kafon spoort landmijnen op en maakt ze onschadelijk.

• Perfect Cities: LuxSenz. Deze spin-off van de TU Delft gebruikt (zon)licht om objecten met elkaar te laten communiceren. Dat gebeurt op een duurzame manier, zonder batterijen.

• Clean & Affordable Energy: The GoodShipping Program. Dit programma heeft ten doel de zeevaart te verduurzamen. Door gebruik te maken van hernieuwbare brandstoffen helpt het de koolstofdioxide-uitstoot te verminderen.

• Future Food Solutions: Asparagus Harvesting Robot. Deze robot van Cerescon is in staat geautomatiseerd witte asperges te oogsten; iets wat tot voor kort nog handmatig moest.

• Skills to Succeed: Knowingo. Een quiz-app, voor bedrijven op maat te maken, met vragen over bijvoorbeeld productinformatie. 

• Circular Economy: Blue Battery. Water en zout – meer had het bedrijf AquaBattery niet nodig om een batterij te maken, waarmee energieopslag mogelijk is.

• Delightful Consumer Experience: IV-Walk. Met dit draagbare infuusvest willen de makers de mobiliteit van patiënten in ziekenhuizen stimuleren. De IV-Walk moet het herstel van de patiënt versnellen.

• Financial Services Reinvented: Nx’change. Een beurs die bedrijven en beleggers samenbrengt zonder tussenkomst van een bank. Deze particuliere beurs richt zich op kleinere bedrijven en staat onder toezicht van de AFM en De Nederlandsche Bank.

• Health & Wellbeing: MOMALA-app. Deze app detecteert malaria-parasieten in een bloedmonster. Door middel van fotografie en deep learning is de app in staat in een mum van tijd te bepalen of het bloed besmet is.

• Seamless Travel & Transport: Synple. Dit platform voorziet de transportsector van realtime, cross-chain samenwerking om de synergie tussen transportbedrijven te vergroten en het bedrijfsmodel te verduurzamen.

Computable Awards en Future Lab

Computable reikt voor de derde keer een Computable Award uit voor de beste Nederlandse Startup van het Jaar. Magnitude Space is één van tien genomineerden die kans maakt om de prijs op 31 oktober tijdens de Computable Awards 2017 in ontvangst te nemen.

Daarnaast is Magnitude Space tijdens de ict-vakbeurzen Infosecurity.nl en Data & Cloud Expo op 1 en 2 november te vinden in het Computable Future LabU kunt zich gratis registreren voor deze beurzen.

Magnitude Space

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-10-30T10:56:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.