Constantijn van Oranje blijft bij StartupDelta

Belangenorganisatie legt lat hoger in nieuwe organisatie: TechLeap.NL

Dit artikel delen:

Prins Constantijn van Oranje blijft als startupambassadeur verbonden aan StartupDelta. Die belangenorganisatie voor Nederlandse startups gaat wel verder onder een nieuwe naam. Later dit jaar wordt de naam omgedoopt tot TechLeap.NL. Dat maakt Mona Keijzer, staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, bekend.

De prins was de afgelopen drie jaar aangesteld als zogeheten special envoy van StartupDelta. Zijn ambassadeurschap loopt tot juli 2019. Hij liet in januari dit jaar weten dat hij een verlening van deze taak niet zag zitten. Hij was namelijk ontevreden over het startupbeleid van de Nederlandse overheid en het ambitieniveau van betrokken partijen.

Nu laat de organisatie weten dat Constantijn van Oranje is aangesteld als Special Envoy van TechLeap.NL. Dat is het vervolg op StartupDelta, waarbij naar eigen zeggen de inzet van de belangenorganisatie is vergroot.

TechLeap.NL richt zich naar eigen zeggen op de kennisontwikkeling over het startup ecosysteem, het tot stand brengen van nieuwe initiatieven in het ecosysteem en het verbinden van Nederlandse top scale-ups met de beste investeerders en programma’s. De nadruk ligt op de thema’s kapitaal, talent en markt in relatie tot snelle groei.

35 miljoen euro

‘TechLeap.NL is onderdeel van een forse ambitiestap die de Nederlandse overheid rijksbreed zet om van Nederland het beste startup-ecosysteem van Europa te maken’, vertelt de organisatie in een persbericht.

In een opsomming van acties en investeringen gaat het onder meer om het aantrekkelijker maken om voor een startup te werken door een aanpassing van de fiscale regeling voor aandelenopties, het aanstellen van zes startup liaisons in zes prioritaire, internationale, grootstedelijke gebieden (‘hubs’) en een pilot voor het verlenen van een verblijfsregeling voor essentiële personeelsleden van een startup, afkomstig van buiten de Europese Unie.

In totaal komt er de komende vier jaar zo’n 65 miljoen euro beschikbaar voor startup-en scaleup-beleid. Hiervan is 35 miljoen euro voor het nieuwe programma van TechLeap.NL en dertig miljoen euro voor andere maatregelen ter versterking van het ecosysteem.

Constantijn van Oranje, Special Envoy StartupDelta: ‘Het pakket en de rol die aan TechLeap.NL gegeven worden en de acties die de diverse ministeries nemen om het startup-en scaleupbeleid te verbeteren, geven mij het vertrouwen dat alle partijen de noodzaak en urgentie begrijpen dat we nu moeten doorpakken willen we de ambitie om van Nederland nummer een te maken, halen.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-03T16:07:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.