DialogueTrainer in zee met twee kennispartners

Dit artikel delen:
DialogueTrainer

Via virtuele rollenspelen kunnen bijvoorbeeld medewerkers in de zorg moeilijke gesprekken oefenen

De Utrechtse startup DialogueTrainer heeft twee nieuwe kennispartners gevonden: Utrecht Holdings en Kenneth Smit Training. Door deze samenwerkingen verwacht de jonge aanbieder van virtuele gesprekstrainingen sneller te groeien.

DialogueTrainer werd in 2013 opgezet om mensen virtueel te trainen op het voeren van moeilijke gesprekken. Via interactieve 3D-gesprekssimulaties maken gebruikers kennis met lastige situaties of nieuwe gespreksmethoden en oefenen daarmee wanneer het uitkomt. Het jonge bedrijf is een spin-off van Universiteit Utrecht, waarmee het nog steeds nauw samenwerkt. 

Effectiviteit

De nieuwe partner Utrecht Holding houdt zich, namens de universiteit en UMC Utrecht, bezig met de commerciële inzet van wetenschappelijk onderzoek. Dit heet in het jargon ook wel valorisatie. De samenwerking maakt het onder andere mogelijk om beter inzicht te krijgen in de effectiviteit van bepaalde gespreksscenario’s.

Kenneth Smit is de tweede nieuwe partner. Deze Eindhovense organisatie biedt diverse soorten trainingen, bijvoorbeeld voor verkopers, managers en communicatie-afdelingen. De nieuwe samenwerking levert DialogueTrainer de kennis om het platform breder in te zetten. Beide nieuwe partners stellen kennis en kapitaal beschikbaar aan de Utrechtse startup.

Genomineerd

DialogueTrainer is genomineerd voor de Computable Award 2019 in de categorie Nederlandse Startup van het Jaar. U kunt uw stem nog uitbrengen tot en met 6 oktober 2019.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-09-13T14:46:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.