Antler kiest 11 startups voor Amsterdams programma

Elf protegés presenteren zich tijdens de Demo Day aan mogelijke investeerders

Dit artikel delen:
start-up

Maar liefst elf startups komen onder de vleugels van startup-ondersteuner Antler. Deze van oorsprong Singaporese organisatie helpt beginnende techbedrijven aan kennis en funding. Het elftal verdeelt een begininvestering van één miljoen euro. Als onderdeel van Antlers Amsterdam-programma presenteren de protegés zich vandaag aan mogelijke nieuwe investeerders.

De geselecteerde startups zijn actief in sectoren als de zorg, scheepvaart, data & analytics, onderwijs en online marktplaatsen. Antler zoekt naar uitzonderlijke individuele talenten met ondernemerspotentieel. De organisatie wil ze helpen door obstakels voor het starten van een bedrijf weg te nemen. Hiervoor wordt onder meer een zogeheten Demo Day gehouden, vandaag in het Amsterdamse hoofdkantoor van ABN Amro. De bank is een van de partners.

Selectieprogramma

De elf startende ondernemingen bleven over na een selectieprogramma dat Antler de afgelopen zes maanden organiseerde. Voor dit programma waren meer dan twaalfhonderd kandidaten, 22 nationaliteiten en 20 procent vrouwelijk. De groep ontving een initiële investering van ruim een miljoen euro. Ze krijgen bovendien toegang tot een groep medeoprichters, hulp van experts, adviseurs en investeerders.

Antler werd in 2017 in Singapore opgericht door de huidige topman Magnus Grimeland. Deze man met Noorse roots en Harvard-diploma op zak vergaarde zijn kapitaal na verkoop van zijn vorige bedrijf Zalora, een online modeketen die vooral in Azië bekend is. Antler heeft acht vestigingen, waarvan een in Amsterdam. Startups die zich kwalificeren voor het programma, kunnen gebruikmaken van een wereldwijd netwerk van ruim vierhonderd adviseurs en experts. Ze kunnen zich via de organisatie ook laten koppelen aan een medeoprichter. Het is de bedoeling dat Antler de komende vier à vijf jaar jaarlijks nieuwe kandidaten kiest.

Antlers elftal

 1. SpeechifAI: digitaal campagneplatform voor mond-tot-mond reclame
 2. Oceanops: dynamische omleiding van zeevracht: Waze voor containers
 3. Homespring: Meubels-as-a-service voor millennials
 4. Enlight Ed: Studenten altijd en overal toegang geven tot een docent
 5. Simpelfix: Reparatie op locatie voor slimme apparaten
 6. Scienticore: Onderzoekers de volledige controle over bronnen, data en expertise
 7. Respiq: Slimme ademtests om de gezondheid te verbeteren
 8. Labelfuse: Vereenvoudigde gegevensstructurering voor AI
 9. Fusedbone: Betaalbare en toegankelijke patiëntspecifieke implantaten
 10. Clear: Precisievoeding in real-time
 11. Instant: Koop je verse lokale boodschappen met een muisklik

Uit een eerder programma van Antler komt Mattrvest. Deze startup biedt digitale ai-assistenten die helpen bij plannen, sparen en uitgeven. De jonge onderneming wordt ook vanuit Amsterdam ondersteund.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-11-13T15:30:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.