Overheid lovend over ‘historisch succes’ op CES

Dit artikel delen:

Nederland was goed vertegenwoordigd op de CES.

De Nederlandse overheid is laaiend enthousiast over het Nederlandse contingent op de Consumer Electronics Show (CES), die vorige week in Las Vegas plaatsvond. Een historisch succes, staat in een ronkend persbericht, verwijzend naar de vijftig deelnemende startups op het landenpaviljoen en het partnerschap met de Silicon Valley Bank.

Begin januari liet de rijksoverheid vijftig jonge Nederlandse techbedrijven overkomen naar het Netherlands Tech Square, een van de grotere landenpaviljoens op ‘s werelds grootste elektronicabeurs. De missie werd geleid door staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat en startup-ambassadeur prins Constantijn. 

De bedrijfjes kregen flink wat aandacht van beursbezoekers en internationale media. Een van de startups werd door de organisatie achter de CES overstelpt met prijzen. Hydraloop uit Leeuwarden ontving een innovatie-award, de award voor ‘Beste startup’, een voor ‘Beste in duurzaamheid’ en zelfs de overkoepelende prijs ‘Best of the Best’. De onderneming ontwikkelde een apparaat om huishoudwater te recyclen.

Te bescheiden

"Voor elke uitdaging bestaat een Nederlandse oplossing"

‘Voor elke wereldwijde uitdaging bestaat een Nederlandse oplossing’, was het credo van staatssecretaris Keijzer bij de aftrap van het landenpaviljoen. Volgens de bewindsvrouw zijn Nederlandse ondernemers in de VS toch nog te bescheiden. ‘Ik help ze daarom graag om te groeien, zodat ze hun slimme producten en diensten in de VS en over de hele wereld op de markt kunnen brengen’, licht ze toe in het persbericht.

Enkele startups zagen hun jacht naar partners en klanten zelfs beklonken met deals. Bovendien werd bekend dat de Silicon Valley Bank zich als partner aansluit bij het Nederlandse startupnetwerk in Silicon Valley. Later opende staatssecretaris Keijzer ook nog in Los Angeles een handelspost om Nederlandse mkb-ondernemingen te ondersteunen bij hun activiteiten in deze regio. Deze week werd ook Michiel Dooijes aangesteld als startup-diplomaat in San Francisco.

Meer Nederlandse ondernemingen

Overigens waren er veel meer Nederlandse ondernemingen dan de startups van het Netherlands Tech Square. De meeste beurshallen waren ingedeeld naar sector, waardoor bijvoorbeeld TomTom in de automotivehal stond, Philips in de sectie Health and Wellness, en het Enschedese Athom/Homey op de Smart Home-vloer. Chipfabrikant NXP pakte groots uit met een eigen gebouw op het centrale plein van het Las Vegas Convention Center, een van de enorme CES-locaties in Las Vegas.

Er waren op de CES trouwens zoveel conceptauto's te zien, dat het wel één grote autoshow leek.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-01-17T17:03:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.