Dutch Game Garden verhuist naar Dotslash

Dit artikel delen:

De Dutch Game Garden (DGG) verhuist vanaf april naar de Utrechtse startup-hub Dotslash. De creatieve broedplaats voor gamebedrijven zit sinds eind 2014 in het Beatrixgebouw van Jaarbeurs Utrecht.

Dotslash is een verzamelgebouw voor vernieuwende creatieve bedrijven, mogelijk gemaakt door Rabobank, Capgemini, gemeente Utrecht en anderen. Er zijn ruim honderd bedrijven, startups, scale-ups, zakelijke partners en investeerders gevestigd.

Met de komst van DGG breidt deze community zich uit met meer dan veertig gamestudio’s. DGG biedt ook een incubatorprogramma waarmee jonge ondernemingen toegang hebben tot kennis, training en een expertnetwerk.

Gamehub

DGG zit sinds 2014 in het hoofdgebouw van Jaarbeurs, onder meer eigenaar van Computable. De gamehub werd zes jaar voordien opgericht, daarbij geholpen door gemeente en provincie Utrecht. De doelstelling was om werkgelegenheid en welvaart aan te jagen voor de Nederlandse games-industrie. In 2015 kwam er een dependance in Breda, in 2017 gevolgd door eentje in Enschede.

Vanaf haar oprichting heeft de organisatie naar eigen zeggen ruim honderdzestig beginnende game-ondernemingen en ruim vierduizend game-studenten op weg geholpen. DGG organiseert in juni de grote gameconferentie Indigo. Deze vindt plaats in Speys, een van de horecalocaties van Jaarbeurs.

./utrecht

Dotslash is een bedrijvenverzamelgebouw van startups, ondernemers en zakenpartners. Het pand is zo opgezet dat de aanwezige bedrijven worden gestimuleerd tot samenwerking. Niet elke onderneming mag toetreden: de organisatie hanteert een ballotageregeling. Daarbij wordt gekeken naar product, omzetprognose, schaalbaarheid en onderscheidend vermogen.

Dotslash wordt mogelijk gemaakt door Startup Utrecht, Deloitte, Rabobank, Capgemini, Philadelphia, Walvis Venture Capital, Gemeente Utrecht, SHV en Peper in je Pand. Volgens de organisatie staat de naam voor ./, een computercommando dat je huidige positie aangeeft en een startpunt voor verdere actie is.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-02-07T15:02:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.