Microsoft brengt Works als online-dienst

Dit artikel delen:

Microsoft werkt aan zijn basale kantoorpakket Works om die software als online-dienst uit te brengen. Het concern wil hiermee, en niet met Office Live, de concurrentie aangaan met online-kantoorapplicaties als ThinkFree en Google's Writely en Calendar.

Eerder zei Microsoft nog niets te zien in dergelijke online-toepassingen. De lancering van de Live-strategie enige tijd terug bracht meer internet- en Web2.0-functionaliteit naar kaskrakers als Windows en Office. Die software wordt echter aangevuld met online-functies en niet als online-uitvoering uitgebracht.

Dat laatste is dus wel het geval met het bescheidener Works-pakket, dat al jaren door veel pc-leveranciers standaard wordt meegeleverd. De ontwikkeling van een online-Works blijkt uit documenten die Microsoft heeft ingediend bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC (Securities and Exchange Commission). Daarin wordt ThinkFree genoemd als concurrent voor de Office-tak van Microsoft die een jaaromzet van 12 miljard dollar heeft en wereldwijd 400 miljoen gebruikers telt.

Amerikaanse media berichten nu dat de eenvoudige Works-functionaliteit van tekstverwerking, spreadsheets en projectmanagement als online-dienst worden gebracht. Overigens wordt dit 'Works online' gevoegd onder de vlag van Office Live, en wel de abonnementsdiensten daarin. Die betaalde diensten zijn nu nog in bèta. Microsoft geeft officieel geen commentaar op deze berichten.

Ondertussen heeft het bedrijf weer een nieuwe proefversie uitgebracht van het aanstaande softwarepakket Office 2007. Deze Technical Refresh (TR) van de bèta van de nieuwe Office-versie is de laatste proefversie die Microsoft uitbrengt van het pakket dat in november gereed moet zijn. De testsoftware is tegen een vergoeding (1,50 dollar) te verkrijgen. Microsoft voerde die vergoeding onlangs in als compensatie voor het bandbreedte-verbruik dat het downloaden van de bèta's kost.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-09-15T13:44:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.