SAP koppelt Business One aan Twinfield voor het mkb

Dit artikel delen:

SAP en Twinfield halen de banden aan en koppelen de SAP Business One erp-software aan de financiële webdienst van Twinfield. Doel is de mkb'er die meer dan alleen financiën wil.

Softwareleveranciers SAP en Twinfield komen met een koppeling voor hun financiële software. Directeur René Zwezerijn, verantwoordelijk voor het indirecte kanaal bij SAP Nederland, erkent dat daar enige overlap in is maar stelt dat het daar niet om gaat. "Er zijn erg veel klanten die op advies van hun account de boekhouding online willen doen, maar daarbij meer willen doen dan Twinfield nu kan bieden."

Webdienst
Directeur Twinfield André Kwakernaat sluit aan: "Wij bieden alleen online-boekhouding en blijven daarbij. Wij hebben geen kennis van erp, crm, enzovoorts." De samenwerking met SAP moet daar aansluiting bieden en geeft de Duitse erp-leverancier meer voet aan de grond in het mkb, waar Twinfield een bekende naam is.

De twee benadrukken de functionaliteit als webdienst te brengen. Daarmee wordt het probleem opgelost van data-overdracht aan de accountant, bijvoorbeeld door een backup waarvoor de boekhouder dan wel hetzelfde systeem en software-versie moet hebben.

Doelwit is enerzijds de groeiende mkb'er en anderzijds de franchise, waarbij de behoeften van franchise-gever en -nemer nogal kunnen verschillen. In alle gevallen is er volgens Zwezerijn sprake van een driehoeksverhouding tussen leverancier, klant en accountant. "De accountant zoekt meer functionaliteit, om zijn klanten realtime advies te geven. Daarbij is inzicht in de financiën nodig, maar bijvoorbeeld ook in de erp. Dan kunnen ondernemers snel en flexibel groeien."

Nog handwerk
Kwakernaat licht toe dat accountants de jaarstukken in zestig dagen moeten afronden en dat zet hun onder druk. Dat vertaalt zich weer naar dringend advies aan de mkb'ers. De Twinfield-directeur spreekt van maandelijkse controle door de accountant. Op dit moment wordt de boekhouding nog erg analoog gedaan; geprint, opgestuurd en dan door de accountant opnieuw ingevoerd. "Je wilt niet weten hoe vaak dat nog gebeurt. We hebben onderzoek laten uitvoeren onder 216 mkb'ers en daaruit blijkt dat bijna driekwart aan handwerk doet."

Van de ondernemingen tot vijftig werknemers levert 71 procent de boekhouding nog op papier aan, meldt het ingeschakelde onderzoeksbureau Multiscope. Bij kleine bedrijven tot vier medewerkers ligt dat op 75 procent. Hierbij zegt 50 procent van de laatstgenoemde categorie niet goed te weten hoe hun onderneming er financieel voorstaat. Bij bedrijven tot honderd werknemers is dat maar liefst 79 procent. Daarnaast geeft 60 procent van hun aan dat hun boekhoudkosten te hoog zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

De oude wereld (SAP) klampt zich vast aan de nieuwe wereld (Twinfield).
SAP Business ONE is een relatief onbekend pakket binnen de accountancy. Onbegrijpelijk waar SAP geen webbased ERP pakket heeft uitgebracht voor het MKB en dat koppelt met o.a. Twinfield. Op deze wijze blijven ondernemers geconfronteerd met updates en lokaal systeembeheer.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-12-20T07:15:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.