Suns StarOffice krijgt plekje in Google Pack

De concurrentiestrijd tussen Google en Microsoft wordt weer wat opgevoerd. Kantoorpakket StarOffice van Sun Microsystems wordt opgenomen in het gratis applicatiepakket Google Pack van de bekende zoekmachine.

Google heeft het betaalde kantoorpakket StarOffice van partner Sun Microsystems opgenomen in de applicatiereeks die het aanbiedt in zijn Google Pack. Het pakket van de zoekmachine biedt eigen software als Google Earth, Google Desktop, de Google Toolbar en Picasa, maar ook Firefox en een beveiligingsscan van Symantecs Norton. Google benadrukt dat het geen proefversies biedt, maar volledige gratis software.

Sun en Google sloten enige tijd terug een samenwerking, die ook wederzijdse distributie van elkaars software omvat. Dat bleek aanvankelijk vooral om Java en de Google Toolbar te gaan. Nu is ook StarOffice meegenomen. Opvallend is dat Google niet kiest voor het open source OpenOffice. De reden hiervoor zou zitten in de compatibilteitshulpmiddelen in StarOffice die een overstap vanaf Microsoft Office vergemakkelijken.

Overigens biedt Google zelf ook een online-kantoorpakket: Google Docs & Spreadsheets. Die software is echter niet functioneel zonder Internet-verbinding en bovendien staan alle documenten op servers van Google, wat voor bedrijven een bezwaar kan zijn. Enerzijds willen ondernemingen hun informatie zelf in huis hebben, anderzijds zijn sommige organisaties daartoe verplicht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Betekent dit het einde van de populaire community gedreven OpenOffice tegenhanger van Microsoft Office - wat in feite zelf een fork is van StarOffice?
Komt er ook een Google Pack voor Linux? Een aantal pakketten is reeds in een Linux-versie uitgebracht waarvan sommige helaas met Wine-emulatie.
De komst van Microsoft Windows Vista zorgt voor een snelgroeiende belangstelling voor met name GNU/Linux wat goed is voor concurrentie en hopelijk uiteindelijk de gebruiker. Adobe overweegt overigens ook een Office pakket uit te brengen.

het open source Open Source > het open source OpenOffice.org

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-08-13T11:10:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.