Politie krijgt nieuw handhavingssysteem

Dit artikel delen:

De Nederlandse politie stapt binnen twee jaar over op een nieuw handhavingssysteem. De politie Zuid-Limburg is het eerste korps dat dat doet. De communicatie tussen de verschillende korpsen moet zo verbeterd worden.

Het politiekorps Limburg-Zuid neemt als eerste politiekorps het softwaresysteem Basisvoorziening Handhaving (BVH) in gebruik. Dit systeem ondersteunt de belangrijkste bedrijfsprocessen van de politie. Binnen de BVH worden bijvoorbeeld meldingen geregistreerd, aangiftes verwerkt en incidenten afgehandeld. "In BVH worden de meeste activiteiten van de politie verwerkt. Het is de levensader van de Nederlandse politie", zegt Oscar Dros, korpschef Groningen. Hij is portefeuillehouder van dit project binnen de Raad van Hoofdcommissarissen.

Het systeem Basisvoorziening Handhaving vervangt de drie vroegere handhavingssystemen. Deze stammen nog uit de tijd dat er nog geen regionale politie was, maar alleen gemeente- en rijkspolitie. Voorheen werkte de Nederlandse politie met de systemen BPS, Xpol en Genisis. Deze platformen konden niet met elkaar communiceren. "We hebben gekeken welke van de drie systemen het best doorontwikkeld zou kunnen worden. Xpol is het fundament van dit nieuwe systeem", aldus Dros.

Externe partijen

Het initiatief is uitgevoerd onder de regie van de Raad van Hoofdcommissarissen en de ‘voorziening tot samenwerking Politie Nederland' (vtsPN). Ook zijn bij het project enkele externe partijen betrokken. Dros wil echter niet zeggen welke.

Voor 2010 moeten de huidige handhavingssystemen vervangen zijn door BHV. Het Korps Zuid-Limburg is het eerste en het komende jaar volgen nog tien andere korpsen. "We hebben een strakke planning, zodat binnen de komende twee jaar iedereen voorzien is van het nieuwe systeem", vertelt Dros. Hij heeft vertrouwen in de verdere implementatie van het systeem.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-06-18T11:33:00.000Z Rian van Heur


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.