CRM-systeem Xs4all voldoet aan nieuwe regels

Dit artikel delen:

Internetprovider Xs4all heeft een nieuw registratiesysteem geïmplementeerd voor klanten die overstappen van of naar een andere provider. Het systeem voldoet aan nieuwe regelgeving en is gekoppeld aan e-mail.

Internetprovider Xs4all heeft een nieuw geautomatiseerd systeem ingevoerd voor de afhandeling van overstappende klanten. Het systeem voldoet aan nieuwe Nederlandse wetgeving. Die regels moeten het voor klanten makkelijker maken om over te stappen naar een andere provider. Leveranciers moeten het aansluiten van nieuwe klanten en afsluiten van contracten onderling regelen. Bij veel bedrijven gebeurt dat handmatig.

Door de overstap te automatiseren hoopt de internetprovider kosten te besparen en fouten te vermijden. Het overstapsysteem is gekoppeld aan het klantregistratiesysteem. Daarnaast beschikt het systeem over een mailprotocol, afhandelingen tussen providers worden via e-mail verstuurd.

Xs4all beschikt over een eigen ontwikkelomgeving maar besloot door tijdsdruk om deze klus uit te besteden aan softwareontwikkelaar Xebia. Dat bedrijf ontwikkelde het nieuwe systeem op basis van Agile. Het nieuwe systeem is stap voor stap geïmplementeerd en er zijn per ontwikkelfase tests uitgevoerd. Door die werkwijze zou de provider veel invloed hebben op het eindresultaat.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-01-16T14:33:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.