Exact: Geen nieuwe reorganisatie in 2009

Dit artikel delen:

Exact verwacht in 2009 geen nieuwe reorganisatie door te voeren. Dat zegt ceo Rajesh Patel. In 2008 schrapte het bedrijf banen en werden kostenbesparende maatregelen ingevoerd. Nieuwe maatregelen blijven daardoor voor 2009 hoogstwaarschijnlijk achterwege, zegt de algemeen directeur.

Bedrijfssoftwareleverancier Exact verwacht in 2009 geen nieuwe reorganisatiemaatregelen door te voeren. Dat zei ceo Rajesh Patel in een interview met Computable over de jaarcijfers van 2008. De algemeen directeur blikt daarbij vooruit op 2009. "Ik weet natuurlijk niet zeker of we de bodem van deze recessie al hebben bereikt maar ik verwacht vooralsnog geen nieuwe maatregelen te moeten doorvoeren. Dat is het uitgangspunt voor 2009. Alleen als de economische situatie nog veel slechter wordt moeten we alsnog actie ondernemen."

De ceo denkt dat zijn bedrijf sterk staat in economisch zware tijden omdat het vroeg maatregelen nam tegen de economische achteruitgang. In april 2008 startte het bedrijf met besparende maatregelen om de algemene kosten omlaag te krijgen, zoals beknibbeling op de reiskosten. Later werd een vacaturestop ingesteld. Openstaande vacatures die minder belangrijk zijn voor de bedrijfsvoering werden ingetrokken. Het bedrijf besloot ook om tien procent van de banen te schrappen. Daardoor werd het aantal werknemers voor het einde van 2008 teruggebracht tot onder de 2500.

"We hebben eerst goed onderzocht waar we kosten konden besparen ,voordat we de maatregelen namen. Veel bedrijven zijn nu heel paniekerig en abrupt kosten aan het snijden. Daardoor maken ze fouten. Ik ben blij dat wij vroeg en weloverwogen de reorganisatie hebben doorgevoerd." Toch wil algemeen-directeur Patel door het onzekere economische klimaat geen specifieke prognose voor de cijfers van 2009 afgeven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Exact heeft buiten enkele managers in 2008 niet noemenswaardig mensen ontslagen. Ze hebben alleen geen mensen aangenomen. Medewerkers werken er gemiddeld niet langer dan 2 jaar. Dan is krimp heel eenvoudig.
Behoud kwaliteit in het werk is wel twijfelachtig.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-02-17T11:29:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.