Fusie gebruikersgroepen is wens van Oracle

Dit artikel delen:
Oracle

De samensmelting van diverse gebruikersverenigingen is een belangrijke wens geweest van softwarebedrijf Oracle. Drie grote usergroups fuseren later dit jaar tot de Oracle Benelux User Group (Obug). Een vierde houdt de boot af en trekt zijn voorzitter terug uit het bestuur van de fusiegroep.

Tenminste drie verenigingen van Oracle-gebruikers gaan op in de nieuwe organisatie Oracle Benelux User Group (Obug). Ze besloten daartoe op de jaarlijkse gebruikersconferentie die eind maart in Antwerpen werd georganiseerd. De fusie was een vurige wens van de softwareleverancier, vertelt Gerard Stam. Hij is tijdelijk voorzitter van de Obug.

In de nieuwe organisatie zijn de Oracle Applications User Group (OAUG), de Benelux Regional User Group (Brug) van gebruikers van Peoplesoft/JD Edwards en de Belgium Luxembourg Oracle User Group (Bloug) verenigd. Het is de bedoeling dat de fusie in de tweede helft van dit jaar wordt geformaliseerd. "We streven er naar dat dit voor Oracle World rond is", aldus Stam. Die wereldwijde conferentie vindt half oktober plaats in San Francisco.

Blij

Softwareleverancier Oracle is blij met de fusie. Een woordvoerster van het bedrijf bevestigt dat een verenigde gebruikersgroep een belangrijke wens was. Ook directeur Johan Doruiter van Oracle Nederland is tevreden: "Een actieve gebruikersgroep is enorm belangrijk, zij zijn de voelhorens naar onze markt. Daarnaast krijgen we via de usergroup goed gefundeerde feedback over de performance van onze producten en onze organisatie. Dit stelt ons in staat onze strategie en tactiek aan te passen op de wensen van de klant." De topman legt uit dat zijn klanten gebaat zijn bij een verenigde gebruikersgroep, zeker nu Oracle technologie en toepassingen in zijn producten gaat 'vermengen en verbinden'.

Negatief stemadvies

De Oracle Gebruikersclub Holland (OGH), de vierde gebruikersvereniging die bij de voorbereidingen van de Obug was betrokken, zal er waarschijnlijk voorlopig niet in toetreden. De vereniging vindt dat de nieuwe fusievereniging te weinig rekening houdt met de belangen van zijn leden. De club richt zich volgens Stam voornamelijk op de technologie achter Oracle-producten. Het bestuur van de OGH stemt dan ook niet in met de fusie. OGH-voorzitter Ruub Bos legt bovendien zijn functie als voorzitter van de Obug neer. Gerard Stam volgt hem tijdelijk op.

Oracle-topman Doruiter betreurt het negatieve stemadvies dat de OGH aan haar leden voorlegt. "Betrokken partijen moeten alles op alles zetten om tot een verenigde gebruikersgroep te komen." Hij hoopt dat het besluit wordt heroverwogen. Ook Stam van de Obug betreurt de gang van zaken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-04-02T11:16:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.