Siemens Nixdorf gaat verder als Wincor Nixdorf

Dit artikel delen:

Siemens Nixdorf , leverancier van it-oplossingen voor de banksector en de detailhandel, wordt met ingang van 1 oktober van dit jaar verzelfstandigd. De joint venture tussen Siemens Nederland en Wincor Nixdorf word gestopt en de activiteiten gaan verder onder de naam Wincor Nixdorf.

De beslissing past in het beleid van Wincor Nixdorf om de internationale activiteiten verder uit te bouwen. Een eigen netwerk van dochterondernemingen is een essentieel onderdeel hiervan. De verzelfstandiging heeft verder geen invloed op de andere activiteiten vanuit Siemens Nederland op het gebied van it-diensten en -oplossingen in de bancaire sector. Deze activiteiten blijven onderdeel van de portfolio binnen de divisie Siemens Business Services.
 
Het sinds mei 2004 beursgenoteerde Wincor Nixdorf is een van de toonaangevende aanbieders van it-oplossingen voor banken en detailhandel. Het uitgebreide portfolio bestaat uit hardwareproducten, software, advies en services. De organisatie heeft ongeveer zesduizend medewerkers en behaalde in het boekjaar2002/2003 een omzet van 1,44 miljard euro. De onderneming, met het hoofdkantoor in het Duitse Paderborn, waar Heinz Nixdorf ooit met Nixdorf begon, is actief in nrgrmtig landen. In dertig daarvan werkt Wincor Nixdorf via een

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-09-20T13:51:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.