'E-mailcampagne krijgt concurrentie van papier'

Dit artikel delen:
Postbode

Online advertentiecampagnes zoals die via e-mail krijgen in 2011 meer concurrentie van direct mail-campagnes op papier. Het effect van digitale campagnes is laag, doordat reclame-acties daar weinig aandacht krijgen. Daarnaast wordt minder post verstuurd. Daardoor vallen advertenties op de deurmat meer op. Dat stelt Marco Mok, directeur van DM Creative Communicatie in Haarlem. Hij voorspelt voor 2011 een terugkeer van advertentiecampagnes op papier.

Mok stelt dat zijn voorspelling wordt ondersteund door onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen. Studenten van die instelling zouden concluderen dat adverteren via papieren post effectiever is dan adverteren via e-mail. Volgens het marketingbureau stellen de Groningers ook dat de emotie tegenover post positiever is. De studenten voerden het onderzoek uit in opdracht van postbedrijf TNT.

Mok: 'Stopten marketeers voorheen grote budgetten in online-campagnes en virals (reclameboodschappen via sociale netwerken, red.) in 2011 wordt het 'back to basics' voor adverteerders.' Hij vervolgt: 'Op internet krijgt een reclame-uiting amper aandacht. Bovendien komt er nog een effect bij waardoor papieren direct mail nog meer opvalt. Er wordt steeds minder per post verstuurd, zodat een reclamemailing veel minder concurrentie heeft op de deurmat.'

Concurrentie toegenomen

Volgens de directeur van het marketingbedrijf  is door de opkomst van digitaal drukwerk het uitsturen van advertenties verschoven van massamailings naar gepersonaliseerde poststukken in kleinere aantallen. Hij stelt dat ook de drukkosten van papieren verzendingen de laatste jaren gedaald door de fors toegenomen concurrentie in de grafische sector.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Weet je wat bij mij opvalt? Reclame die toevallig is voor dingen waar ik geïnteresseerd in ben. Dingen die mijn interesse hebben, hebben mijn aandacht. Papier of email maakt dan niet uit.

Ik denk dat mensen die geld verdienen met adverteren altijd de effectiviteit opkrikken, en hetzelfde geldt voor bedrijven die in de post zitten (TNT).

Ik denk zelf dat grote campagnes passé zijn. Lever een goed product en goede ondersteuning en je krijgt gratis mond op mond reclame via Twitter, Hyves, Facebook, etc. Lijkt me veel efficiënter!

Bedankt voor de tip dan kan ik alvast de Ja, Nee stickers voor de brievenbus klaarleggen.

Gorbu

Groupon..: personalisatie in optima forma. Gezien het succes van dit internetbedrijf zou ik me als adverteerder nog eens achter de oren krabben.

Wij van TNT post adviseren post versturen met ...

In België start bpost met sms-kaartjes die per post worden verstuurd.

Ik heb zowel een NEE/NEE sticker op mijn fysieke als elektronische brievenbus. Werkt prima

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-12-29T11:25:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.