NS gaat live met SAP Document Presentment

Dit artikel delen:

De door ict-dienstverlener Sogeti geïmplementeerde SAP Document Presentment-oplossing is live gegaan bij NS Reizigers. Deze nieuwe oplossing zorgt ervoor dat de Nederlandse Spoorwegen via zijn callcenters sneller en persoonlijker communiceert met reizigers tegen 80 procent minder kosten dan voorheen. De NS-klantenservice wordt hiermee aanzienlijk verbeterd.

De SAP Document Presentment-oplossing van Sogeti ondersteunt de communicatie met de klanten van NS Reizigers via de verschillende klantenservices en callcenters. Vanuit het SAP crm-systeem in het callcenter ziet de NS-medewerker in één oogopslag wat er speelt bij de klant en op welke manier met deze reiziger is gecommuniceerd. Hij of zij kan standaard documenten eenvoudig selecteren en aanpassen. De klant bepaalt via welk medium het informatie wil ontvangen.

Met de implementatie van deze SAP Document Presentment-oplossing zijn talloze documentstromen gestandaardiseerd. Tegelijkertijd is gebleken hoe eenvoudig en snel documenten aangepast kunnen worden. In het verleden kostte dat weken. Dat is nu teruggebracht tot een aantal minuten. In anderhalve dag hebben zes mensen zonder ervaring of opleiding meer dan tweehonderd documentvarianten gebouwd en de bibliotheken gevuld met meer dan vierhonderd bouwstenen zoals teksten en illustraties.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Blij om te lezen want 14 dagen wachten op een antwoord en in de tussentijd een brief van een incassobureau van de NS maakte dat ik bijna niet meer met de NS wilde reizen. Maar er is ook weinig alternatief ... In die tijd maakte ik kennis met de klantenservice van Netflix en daar werd ik helemaal blij van! Vooral als je net als ik slecht hoort en telefoneren dus geen optie is, hoop je dat alle bedrijven overstappen naar chat of in ieder geval multimedia benadering van klanten.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij NS

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-03-31T11:58:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.