Main Capital neemt OnGuard over

Dit artikel delen:
Handen schudden

Investeringsfonds Main Capital III heeft een meerderheidsbelang verworven in OnGuard International Holding uit Nederhorst ten Berg. OnGuard biedt software voor debiteurenbeheer en heeft de afgelopen jaren een internationale klantenkring opgebouwd van zo'n 850 klanten in meer dan 42 landen. Met het extra kapitaal van de nieuwe eigenaar wil OnGuard verder internationaliseren, zowel via directe verkoop als met partners. Voor deze transactie is een achtergestelde lening (mezzanine-financiering) aangetrokken bij Main Mezzanine Capital.

Oorspronkelijk heette het in 1993 door David Taylor opgerichte bedrijf OnTarget, maar sinds 2004 is het actief onder de naam van het softwarepakket voor credit management: OnGuard. Uitvalsbasis is Kasteel Nederhorst den Berg, vooral bekend als voormalig onderkomen van de tekenstudio's van Marten Toonder, bedenker van Tom Poes en Ollie B. Bommel. Naast dit hoofdkantoor heeft OnGuard nog kantoren in Londen en Sydney.

De laatste jaren heeft OnGuard een internationaal partnernetwerk opgebouwd met lokale partners in Italië, Frankrijk, Denemarken, Spanje en Brazilië. Volgens het bedrijf gebruiken elke dag zo'n twaalfduizend eindgebruikers de software, die in meerdere talen en voor alle valuta beschikbaar is. Onder de belangrijkste klanten behoren Wolters Kluwer, BMW Financial Services, Sun Chemical, Avis Budget Group, Imtech, Carlson Wagonlit Travel, Sodexo, Cargill en de gemeente Utrecht.

Lees meer over het ontstaan van OnGuard in: Hoed u voor de debiteur! David Taylor van Ontarget: een Engelsman op Bommelstein

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-01-05T14:11:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.