VGA laat Bizzomate schadeportal bouwen met Mendix

Schadeclaims indienen en verwerken in één platform

Dit artikel delen:
Cyberverzekering

Verzekeraar VGA heeft een nieuw online-portal voor schadeclaims. Het schadeportaal is ontwikkeld met het low-code-platform van Mendix. De van oorsprong Limburgse ontwikkelaar Bizzomate voerde de klus uit.

Met het portaal krijgt VGA Verzekeringen één omgeving waarin schadeclaims zowel worden ingediend door de klant, als verwerkt. Hierdoor verloopt dit proces sneller en efficiënter en kunnen klanten de status van hun claim altijd volgen, aldus het bedrijf. Ook is eenvoudig nieuwe functionaliteit toe te voegen.

VGA biedt voornamelijk verzekeringen aan gemeente Amsterdam en daaraan gelieerde organisaties zoals GVB, Waternet en het havenbedrijf. Ambtenaren genieten ook van collectieve verzekeringen. Tot dusver was het voor klanten alleen mogelijk om schades te melden. Volgens het bedrijf was er behoefte aan meer controle over het schadeproces en beter inzicht in de status van de claim.

Kennis en ervaring

De verzekeraar koos voor Mendix-partner Bizzomate vanwege hun kennis van en ervaring in de verzekeringsbranche, meldt VGA-directeur Egon Jacobs. De technologie van Mendix kwam volgens hem het best tegemoet aan gestelde eisen op het vlak van flexibiliteit en samenwerking tussen ontwikkelaar en product owner. Ook gemeente Amsterdam werkt met Mendix en dat was voor Jacobs een extra rechtvaardiging van de gemaakte keuze.

De plannen en voorbereidingen voor deze klus begonnen ongeveer drie jaar geleden. Het platform is al enige tijd gereed en sindsdien gefaseerd uitgerold bij verschillende onderdelen van VGA. Het is inmiddels volledig operationeel, laat de verzekeraar weten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

mmm... dit is nieuws van 3 jaar geleden?

Het blijkt dat VGA ongeveer drie jaar geleden begon met de plannen en voorbereidingen voor deze klus. Het project is kortgeleden afgerond.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-28T10:24:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.