Fellowmind neemt Zweeds DQC over

Dit artikel delen:

Emiel Putman, oprichter en directeur van Fellowmind

Fellowmind verstevigt zijn positie in de Zweedse markt met de overname van DQC uit Gotenburg. De Barneveldse Microsoft Business Applications-partner heeft veel banden met Scandinavië, sinds het bedrijf een jaar geleden in handen kwam van de Noorse investeerder FSN Capital.

Fellowmind is in Nederland vooral bekend als moederbedrijf van CRM Partners, Pulse en Axtension. Door de overname door FSN kreeg Fellowmind vorig jaar onder meer het Finse eCraft en de Zweedse bedrijven Orango en Endeavor als zusteronderneming. DQC wordt samengevoegd met deze laatste twee.

DQC is specialist in digitale werkplek-technologie gebaseerd op Microsoft 365, Sharepoint en Dynamics. Het idee achter de overname is dat Fellowmind daarmee zijn expertise op dit vlak uitbreidt en zijn positie in Zweden versterkt. Klanten van DQC profiteren van de andere diensten die Fellowmind meebrengt.

Na de overname telt Fellowmind vijftienhonderd medewerkers. Zij werken vanuit ruim dertig kantoren in zes landen. 

Buy-and-build

Begin 2018 vertelde oprichter en algemeen directeur Emiel Putman aan Computable over zijn Europese buy-and-build-strategie en over de focusverschuiving van customer relationship management (crm) naar enterprise resource planning (erp). 'Wij vinden dat klantervaring niet alleen het resultaat is van het crm, maar ook van de kwaliteit van producten en levering. Wij willen de klantervaring leidend maken in het gehele operationele bedrijfsproces en daarom richten we ons steeds meer op erp-systemen.'

Putman sprak destijds ook de ambitie uit om binnen vijf jaar een omzet van honderd miljoen euro te behalen, mede door uitbreiding naar Duitsland, Scandinavië en het Verenigd Koninkrijk. Begin 2019 werd zijn bedrijf ingelijfd door investeringsmaatschappij FSN Capital uit Oslo.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-11-27T14:01:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.