Spotler koopt crm-specialist OBI4wan

Main Capital maakt deal met Britten

Dit artikel delen:
Chatbot

OBI4wan, een Nederlandse omnichannel klantenservice- en marketing-oplossing, komt in handen van de Britse Spotler Group. Main Capital Partners verkoopt de saas-aanbieder die marketeers en klantenservice-medewerkers ondersteunt in consistent en responsief klantcontact.

Webcare en chatbots

"Onder andere Schiphol, McDonald's, ING, Tele2 en Gemeente Utrecht zijn klant van Obi4wan. "

OBI4wan levert bijvoorbeeld software voor webcare en chatbots waarmee klanten sociale media kunnen monitoren en vragen van klanten kunnen afhandelen. Het bedrijf uit Zaandam integreert daarbij alle kanalen, van social tot messaging en reviews. Inzichten uit online uitingen, sociale media en print worden ingezet om de reputatie van merken en klanten te verbeteren. Verder bouwt en implementeert Obi4wan chatbots als virtuele assistenten.

Onder meer Schiphol, McDonald's, ING, Tele2, Gemeente Utrecht,  Univé, PostNL en bol.com zijn klant. Maar ook buiten de Benelux heeft OBI4wan afnemers. Het bedrijf heeft meer dan duizend klanten. 

Bij OBI4wan, opgericht in 2011, kwam in 2016 Main Capital aan boord. Main heeft tijdens de afgelopen vijf jaar het management van OBI4wan begeleid in haar groeistrategie. Daarbij viel de nadruk op internationale organische groei door de lancering van nieuwe producten zoals chatbots. Daarnaast werden Buzzcapture (2016) en HowAboutYou (2020) ingelijfd. Dit laatste bedrijf geldt als specialist op het gebied van online media monitoring en webcare in de semi-publieke en overheidssector.

Benelux

Volgens Charly Zwemstra, managing partner bij Main Capital, is de OBI Group uitgegroeid tot Benelux-marktleider op het vlak van klantinteractie via cloudsoftware. 

De snelgroeiende Spotler Group is in 2016 opgericht om bedrijven met hun klanten te verbinden via digitale marketing- en communicatietechnologieën. De bedrijvengroep bedient meer dan drieduizend organisaties in acht landen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures CRM

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-04-19T15:12:00.000Z Alfred Monterie
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.