Gebruik Office 2003 blijft achter

Dit artikel delen:

Slechts 15 procent van de Microsoft Office-gebruikers draait Office 2003. Het achterblijven van de verkoop van Office 2003 wordt mede veroorzaakt door de nabijheid van opvolger Office 12.

Traditioneel is het zo dat op ongeveer de helft tot tweederde van de pc’s de vorige versie van Office geïnstalleerd staat op het moment dat er een nieuwe versie uitkomt. Microsoft-manager Chris Capossela, eindverantwoordelijke voor de productgroep Information Worker, verwacht dat dit bij het verschijnen van Office 12 ook zo zal zijn. Hij schat dat tweederde van de Office-gebruikers dan versie 2003 zal gebruiken.

Office-gebruikers zullen nog achttien maanden moeten wachten op de Office 12. Die versie zal een geheel nieuwe vormgeving krijgen. Microsoft werkt onder andere aan een ‘lint’-concept waarbij de gebruiker verschillende linten van iconen krijgt afhankelijk van welke taak hij op dat moment uitvoert. Het lint toont dan alleen de iconen die relevant zijn voor die specifieke taak.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Het 'verbeteren' van Microsoft Office wordt een langzamerhand drama. De verhouding tussen elementaire functies en supplementaire non-functies begint clowneske proporties aan te nemen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-07-25T10:21:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.