Achmea Pensioenservices kiest voor IG&H

Dit artikel delen:

Achmea Pensioenservices gaat over naar een nieuw administratieplatform: AllVida van IG&H. Op dit moment gebruikt het pensioenbedrijf nog de Maia-omgeving van Keylane. Met het oog op de invoering van het nieuwe pensioenstelsel in 2027 is een nieuw systeem nodig. Automatiseerder CGI is als integrator bij het project betrokken.

In principe moeten alle pensioenfondsen de Wet toekomst Pensioenen (Wtp) per op 1 januari 2027 hebben geïmplementeerd. Dat is voor Achmea Pensioenservices tevens de periode die voor het implementatie- en migratietraject is aangehouden.

Aan de keuze voor AllVida van IG&H is de afgelopen maanden een uitgebreid en zorgvuldig selectieproces voorafgegaan. Met deze keuze ligt er een stevig fundament voor de overgang naar het nieuwe pensioenstelsel, aldus Daphne de Kluis, verantwoordelijk bestuurslid voor het Pensioenbedrijf. 'Het belang van onze klanten en de deelnemers staat voorop en is leidend geweest in onze keuze. Achmea is volledig gecommitteerd om klanten op een goede manier te begeleiden naar het nieuwe stelsel. Samen met de pensioenfondsen gaan we nu de volgende stappen zetten om dit traject tot een succes te maken.'

IG&H en overname Truston

IG&H (circa vierhonderd man) is al sinds 1988 actief op de markt als automatiseringshuis. Het bedrijf uit Utrecht richt zicht met advisering en it-oplossingen op een aantal specifieke markten, waaronder het verzekeringswezen. Daar biedt het AllVida aan, en administratiesysteem dat is ontworpen voor levensverzekeraars, zorgverzekeraars en pensioenuitvoerders.

Begin deze maand nam IG&H nog Truston over, een it-dienstverlener voor zorgverzekeraars uit Houten. Met deze overname versterkt het bedrijf zijn dienstverlening op het gebied van managed services (ook handig voor de pensioenmarkt) en op het vlak van implementatie, beheer en optimalisatie van de backoffice-applicatie Oracle Health Insurance (OHI) voor zorgverzekeraars.

Het Utrechtse bedrijf is overigens zelf sinds augustus 2022 in handen van de Zweedse investeerder IK Partners.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures CRM

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-04-28T15:15:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.