Sun stelt release nieuwe versie StarOffice uit

Dit artikel delen:

Sun Microsystems stelt voor de tweede keer de release van de nieuwe versie van StarOffice uit. Het bedrijf noemt geen nieuwe releasedatum voor zijn concurrent van Microsoft Office.

Salesmanger Simon Schouten van Sun zei vorige week vrijdag echter dat StarOffice 8.0 op 12 september van dit jaar wordt uitgebracht. De release van StarOffice 8.0 valt dan samen met de aankondiging van andere nieuwe versies van desktopproducten, zoals Java Dektop System, Tarantella en Sun Ray, aldus Schouten. Sinds februari dit jaar is er al een béta-versie van StarOffice 8.0 op de markt. De release zou in juli van dit jaar plaatsvinden, maar is dus uitgesteld.

StarOffice 8.0 kan volgens Sun beter overweg met de Office-producten van Microsoft en is eenvoudiger in gebruik. StarOffice is de commerciële uitvoering van het gratis programma OpenOffice. Ook de release van de nieuwe versie van OpenOffice, versie 2.0, is vertraagd.

Volgens de Amerikaanse nieuwssite Cnet was de reden voor het uitstel van OpenOffice 2.0 het feit dat er nog de nodige bugs in het pakket zaten. Een andere vertragingsfactor is het streven compatibiliteit met het OpenDocument-formaat op te nemen in de nieuwe versie. Dit documentformaat werd in mei van dit jaar door OASIS-consortium tot standaard verheven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-08-19T10:28:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.