Noord-Hollands datacenter voor MKB is klaar

Datacenter Noord-Holland

Acht regionale netwerkspecialisten, hosters en cloudleveranciers hebben een beveiligd datacenter opgezet dat specifiek bestemd is voor het regionale midden- en kleinbedrijf (mkb). Op dinsdag 4 maart 2014 wordt het Datacenter Noord-Holland in Alkmaar officieel geopend. Het is gevestigd in een oud datacentrum van het failliete Datahouse.

Steeds meer ondernemers kiezen ervoor hun ict-apparatuur onder te brengen in een beveiligd datacenter. Zonder ict en data komt een bedrijf of organisatie immers volledig stil te liggen. Een storing, hoe kort ook, kan enorme financiële gevolgen hebben. De voordelen van een datacenter zijn legio: een hoogbeveiligde omgeving, dubbele voorzieningen op het gebied van elektriciteit en internetverbindingen en beschermd tegen calamiteiten. Dat maakt datacenters uiterst bedrijfszeker. Die professionele faciliteiten zijn nu ook beschikbaar voor het mkb in Noord-Holland Noord.

Huren vanaf kwart rack

Datacenter Noord-Holland is gevestigd aan de Professor van der Waalsstraat 1 op bedrijventerrein Oudorp in Alkmaar. ‘Mkb-ondernemers kunnen bij ons flexibel ruimte huren voor het plaatsen van hun computerapparatuur’, zegt Nico Berger, een van de acht initiatiefnemers. ‘Wij verzekeren de gebruikers een optimaal werkend netwerk en een hypermoderne, veilige omgeving voor hun apparatuur. Ook de kleine ondernemer kan bij ons terecht: huren kan al vanaf een kwart rack, uitbreiding is altijd mogelijk.’

Datacenter Noord-Holland krijgt zijn energie mede van energienutsbedrijf HVC in Alkmaar. Deze groene elektriciteit komt uit biomassa, als afval en sloophout, wind en zon. Het gebouw en het terrein er omheen staan onder cameratoezicht van Spyke Security. Voor Datacenter Noord-Holland wordt de tier3-norm gehanteerd en alle voorzieningen zijn dubbel uitgevoerd.

Rabobank en Deloitte

Het nieuwe Datacenter Noord-Holland richt zich vooral op regionale ondernemers, legt Berger uit. ‘Omdat we ook fysiek goed bereikbaar willen zijn. Wie langs wil komen, hoeft geen grote afstanden af te leggen. Bovendien bieden we meer dan ‘alleen maar’ een veilige omgeving. Binnenkort starten we een aantal lezingen over databeheer anno 2014. Samen met Rabobank Alkmaar en accountantskantoor Deloitte organiseren we hierover een bijeenkomst. Komende maanden volgen nog enkele presentaties over de technische ontwikkelingen op het gebied van dataverwerking en -beheer en de mogelijkheden voor het bedrijfsleven. Die kennis willen we delen met onze relaties.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

dit kan nooit in dc zijn :

- benzinetank verroest onder de grond
- een trafo met een aansluiting
- 25 jaar oude trafo
- single hoofdverdeel rack 18 jaar oud
- enkele generator
- vermogen maximaal van 40 racks
- de voordeur van een kantoor
- kruipruimtes op het dak om naar de datacenter te komen
- de koelinstallatie kunnen jullie van buiten zien, die is helemaal verrot.
- etc etc.
- beter Teleciy of Interxion, ik zou mijn machines niet in dit datacenter plaatsen.

Ik kan onderschrijven wat Karel zegt, ik heb een keer een rondleiding gehad, hier wil je je apparatuur niet hosten. tijdens rondleiding lekte de diesel generatoren water op de vloer in de ruimte ernaast. Oeps, mochten we even niet zien. ook de stroom voorziening heb ik mijn twijfels over.

Mijn advies, je apparatuur hier niet plaatsen...

Sorry, maar digitale eerlijkheid duurt het langst.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-02-19T10:57:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.