Leaseweb opent datacenter in Singapore

De Nederlandse hostingprovider Leaseweb heeft zijn datacenter-infrastructuur uitgebreid naar Azië. De nieuw opgerichte dochteronderneming Leaseweb Asia Pacific opent een datacenter in Singapore. Het rekencentrum is gevestigd in het Singapore Cloudspace II datacenter van Pacnet (SGCS2) dat eerder in 2014 is geopend. Het bedrijf zal in eerste instantie 'on-demand bare metal servers' aanbieden. Vervolgens moet het portfolio worden uitgebreid met het virtual cloud aanbod van de hostingleverancier.

Volgens Leaseweb voegt het nieuwe datacenter in Singapore een strategisch belangrijke locatie toe aan de wereldwijde spreiding van zijn datacenters. Het datacenter in Singapore is volgens de hostingprovider een eerste stap in het leveren van cloud-infrastructuur-oplossingen in Azië.  Het moet klanten de mogelijkheid bieden om eigenhandig en snel private clouds aan te maken en op te schalen.

'Ons ambitieuze groeiplan in Azië vraagt om een snelle uitrol van datacenters in deze regio', zegt Bas Winkel, managing director van Leaseweb Asia Pacific. 'Klanten uit Europa en de Verenigde Staten kunnen op die manier gemakkelijk de stap maken richting nieuwe markten in Azië, ondersteund door onze high performance infrastructuur oplossingen.'

Cloud-infrastructuur

Het nieuwe Pacnet-datacenter is verbonden met een wereldwijde ip-backbone die bestaat uit 52 points of presence (PoPs), 33 Internet Exchanges (IXs), en een totale capaciteit van meer dan 4.0 Tbps waarmee het volgens de hoster één van de grootste netwerken in zijn soort ter wereld is.

Volgens Winkel is de uitbreiding naar Azië een belangrijke stap in de wereldwijde ontwikkeling van het hosting platform van Leasweb. 'Dit betekent dat onze klanten hun applicaties dichter bij eindgebruikers kunnen brengen in Azië. Dat zal voor betere gebruikerservaringen zorgen en uiteindelijk omzet-verhogend werken.'

Tier III

Cloudspace II is een van Pacnet’s prominente datacenters, met een Uptime Institute Tier III certificering. De faciliteit biedt volgens de leverancier volledig redundante energie- en koelingsystemen, uitgebreide branddetectie en blussystemen en de nieuwste technologieën op het gebied van toegangsbeveiliging.

Leaseweb beschikt wereldwijd over zeven datacenters. Het gaat om datacenters in de Verenigde Staten, Europa en Azië, die zijn aangesloten op een omvangrijk wereldwijd netwerk met een totale capaciteit van meer dan 4,0 Tbps. Het bedrijf handelt onder één merknaam, maar is per land of gebied ondergebracht in aparte bv's. Dat zijn Leaseweb Nederland, Leaseweb VS, Leaseweb Duitsland, LeaseWeb Azië & Pacific en LeaseWeb Canada.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-07-22T09:57:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.