Nidera besteedt datacenter uit aan Cegeka

Leverancier van landbouwproducten Nidera gaat een groot deel van de it uitbesteden aan ict-dienstverlener Cegeka. Hiervoor wordt het datacenter van de landbouwproductenleverancier in het Rotterdamse hoofdkantoor gemigreerd naar het datacenter van Cegeka. De dienstverlener gaat ook het netwerk voor kantoorautomatisering in het nieuwe Rotterdamse kantoor van Nidera implementeren en beheren.

De it-team van Nidera verzorgt zowel de automatisering van het Rotterdamse hoofdkantoor als ook ongeveer 20 procent van de internationale organisatie. Het datacenter - ongeveer driehonderd servers - is niet meer goed te beheren door het relatief kleine it-team van 25 medewerkers. Om die reden heeft het besloten het datacenter uit te besteden, legt Sander Bungener, it-manager bij Nidera, uit. Bij de zoektocht naar een geschikt ict-bedrijf om dit aan uit te besteden, had Nidera naast een garantie van it-continuïteit en data recovery ook een aantal bijzondere eisen, zegt Bungener. ‘Zo moet het huidige kantoor op 1 december worden opgeleverd, dus moet de migratie begin oktober al zijn afgerond. Daarnaast moest de kandidaat expertise hebben over zowel Microsoft als over AS400.’

Volgens Bungener vielen veel kandidaten in de zoektocht af omdat ze de migratie niet aandurfden, of niet beschikten over de juiste expertise. ‘Cegeka bleef als beste partij over. We hebben er alle vertrouwen in dat het Cegeka gaat lukken, niet alleen omdat alle technische kennis aanwezig is, maar ook omdat zij diepgaande ervaring hebben met het goed inrichten van de benodigde processen.’

Cegeka gaat de datacenterdiensten voor Nidera verzorgen, waaronder infrastructure-as-a-service (IaaS), inclusief servers, storage en back-upvoorzieningen, en platform-as-a-service (PaaS) voor zowel Windows, Linux alsmede, AS400-systemen. Cegeka biedt daarbij optimale schaalbaarheid en een pay-per-use afrekenmodel. Daarnaast garandeert het Nidera hoge beschikbaarheid, inclusief uitwijkvoorzieningen, en een Essentieel is verder high availability, inclusief uitwijkvoorzieningen en een  24/7 dienstverlening.

De SAP-applicaties worden niet uitbesteed aan Cegeka, maar blijven bij een grote SAP-specialist. Het functionele applicatiebeheer en het beheer van het wide area netwerk voor de gehele organisatie blijft Nidera zelf doen.

Belangrijkste doelen

De it-organisatie van Nidera wordt met de migratie een regieorganisatie, waarbij het it-team zich nog wel bemoeit met de uitbesteding, maar dan als regisseur en niet als uitvoerder. Bungener: ‘Met de uitbesteding aan Cegeka bereiken we onze belangrijkste doelen. Onze it-continuïteit is gewaarborgd en we zijn verzekerd van de juiste kennis. In het verleden worstelden we vaak met het vinden van mensen met de juiste kennis, vooral voor vervanging bij afwezigheid. Daar hebben we straks geen enkele zorg meer over.’ Bungener laat weten dat de migratie al in gang is gezet en hij meent dat de deadline (van begin oktober) gewoon haalbaar is.

Aanbesteding intern netwerk

Ook het interne netwerk dat voor kantoorautomatisering wordt gebruikt, gaat door Cegeka worden geïmplementeerd en beheerd. Deze aanbesteding stond los van het uitbestedingstraject voor het datacenter, maar ook hier bleek Cegeka de beste partij te zijn. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-09-15T16:01:00.000Z Birgit Bunt


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.