Eurofiber breidt datacenter weer uit

Datacenter

Glasvezelleverancier Eurofiber gaat zijn Tier3-datacenter in Groenekan (gemeente de Bilt) voor een tweede keer uitbreiden. Het bedrijf wil hiermee de groei van zijn colocatie-activiteiten faciliteren. Daarnaast gaat het sterker inzetten op groene technologieën, om zowel efficiënter en milieuvriendelijker met energie om te gaan als de klanten bewust te maken over hun energieverbruik. De uitbreiding moet op 1 november 2015 zijn afgerond.

In april 2012 opende Eurofiber de deuren van het Tier 3-gecertificeerde datacenter in Groenekan in de regio Utrecht. Anderhalf jaar later kondigde het de eerste uitbreiding van zijn datacenter in Utrecht aan, om te kunnen voldoen aan de toenemende vraag naar rack space en private suites. Nu is de tijd rijp voor een tweede uitbreiding. Hiermee kunnen klanten het beschikbare vermogen gefaseerd opschalen van 200 kilowatt naar 1 megawatt. Daarnaast komt de nadruk te liggen op groene technologieën.

Arian de Korte, operations director van Eurofiber licht toe: ‘Het datacenter is bouwkundig en elektrotechnisch volledig ingericht om 1 megawatt per deel te kunnen bieden. Maar de behoeften van onze klanten bepalen hoeveel vermogen we daadwerkelijk nodig hebben: we kunnen in stappen van 200 kilowatt uitbreiden op het koel- en ups-vermogen. Op deze manier maken we zo efficiënt mogelijk gebruik van energie. Milieuvriendelijkheid is een belangrijk aandachtspunt in onze hele organisatie, dus ook in Datacenter Utrecht.’

Eurofiber maakt bij de uitbreiding van zijn datacenter gebruik van koelingssystemen die ook bij lage vermogens zorgen voor een optimale pue (power usage effectiveness). Daarnaast wordt de verdeling van de belasting van de ups’en (uninterrupted power supplies) beter verdeeld. Tot slot zijn de racks in het nieuwe deel voorzien van slimme pdu’s (power distribution units), zodat klanten op ieder moment van de dag hun energieverbruik kunnen checken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-10-28T11:09:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.