Interxion bouwt achtste datacenter in Schiphol-Rijk

Interxion

Interxion gaat een nieuw datacenter bouwen in Amsterdam. Dit is het achtste datacenter van de datacenterdienstverlener op de Amsterdamse campus van Interxion in Schiphol-Rijk. Het nieuwe datacenter met de naam AMS8 bedraagt in totaal achtduizend vierkante meter aan oppervlak en biedt ongeveer 15 MW elektrisch vermogen, dat beschikbaar komt voor klanten.

Het nieuwe datacenter wordt in zes fasen gebouwd. De eerste twee fases zullen in het najaar van 2016 worden opgeleverd. De fases beslaan elk dertienhonderd vierkante meter gefaciliteerde datacenterruimte. Eind 2016 is dus al 3200 vierkante meter 'operationeel'.  De resterende vier fases zullen verspreid over 2017 operationeel worden. De investeringen voor de bouw van de eerste twee fasen bedragen naar verwachting circa vijftig miljoen euro.

Schiphol-Rijk

AMS8 wordt gevestigd in Schiphol-Rijk, waar ook de andere zeven rekencentrums van de datacenterdienstverlener staan, zoals de AMS7. Het biedt toegang tot meer dan veertig carriers en isp’s en tot de twee internet exchanges, AMS-IX en NL-ix, die op de campus van Interxion aanwezig zijn. Momenteel heeft Interxion veertig datacenters in elf landen in beheer.

Michael van den Assem, algemeen directeur van Interxion Nederland: ‘De aanhoudende vraag naar carrier-neutrale datacenterruimte waarmee wij in Nederland te maken hebben, is vooral toe te schrijven aan aanbieders van cloud-diensten die de snel groeiende Europese cloud-markt willen bedienen.’

Daarnaast ziet hij een toename in cloud-adoptie door enterprise-bedrijven, waar de vraag naar datacentercapaciteit sterk toeneemt. ‘De internationale netwerkverbindingen in de regio Amsterdam en de mainport-functie die Nederland vervult tot het Europese achterland, zorgen ervoor dat Interxion in Nederland een sterk groeiende vraag ervaart van bestaande en nieuwe klanten.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-11-03T15:10:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.