LeaseWeb benoemt oud-Telecity-CEO tot adviseur

Hostingdienstverlener LeaseWeb stelt voormalig TelecityGroup-ceo Michael Tobin aan als adviseur voor internationale groei. Hij neemt samen met oud-ABN-bestuurder Wilco Jiskoot plaats in de raad van advies (rva). Dat orgaan is speciaal door de Nederlandse hoster opgezet voor de begeleiding van de internationale groeistrategie.

Het tweetal adviseert de directie bij het nemen van strategische keuzes en dient als klankbord voor internationale groeiplannen. LeaseWeb meldt dat beide bestuurders hun sporen ruimschoots verdiend hebben in het internationale bedrijfsleven en met hun eigen kennis en achtergrond het bedrijf kunnen ondersteunen bij internationale groei.

'In onze toekomstvisie staat het verdiepen en verbreden van onze services, het aanboren van nieuwe markten en het uitbreiden van geografische locaties centraal', stelt Con Zwinkels, medeoprichter van LeaseWeb. 'Wij zijn dan ook verheugd dat deze specialisten ons kunnen bijstaan met hun adviezen en hun brede professionele ervaring met ons willen delen. Hierdoor behouden wij onze scherpte en focus en wordt onze identiteit en integriteit op continue basis gewaarborgd voor een verdere internationale groei', aldus Zwinkels.

De hoster beschikt op dit moment over datacenters in Azië, Europa en de Verenigde Staten. De activiteiten zijn ondergebracht in verschillende bedrijven.

Recordomzet

LeaseWeb opende onlangs zijn derde datacenter in de VS. Er liggen ook plannen om op termijn uit te breiden naar Australië en Japan.

Ocom Group, eigenaar van LeaseWeb, behaalde in 2014 een recordomzet van  94,7 miljoen euro. In 2013 kwam deze uit op 84 miljoen euro en in 2012 op 77 miljoen. Het is niet bekendgemaakt wat de precieze bijdrage van LeaseWeb is. Het aantal medewerkers van LeaseWeb is sinds 2011 verdubbeld.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-12-21T11:59:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.