Datacenters Telecity A'dam naar Digital Realty

Equinix stoot in totaal acht datacenters af voor goedkeuring EC

Datacenter van Telecity in Amsterdam

Equinix verkoopt acht Europese datacenters aan de Amerikaanse datacentervastgoedexploitant Digital Realty Trust. Daaronder bevinden zich twee datacenters uit Amsterdam: Science Park en Amstel Business Park I. Daarmee voldoet de Amerikaanse datacenterdienstverlener aan de voorwaarde van de Europese Commissie (EC) om de Engelse branchegenoot Telecity Group over te mogen nemen.

Equinix rondde op januari 2016 de acquisitie van Telecity af (waarde rond de 3,8 miljard dollar) onder de voorwaarde van de EC dat het bedrijf acht datacenters zou afstoten. Dit om een monopoliepositie op de datacentermarkt te voorkomen. Het gaat om acht datacentra, te weten in Londen, Amsterdam en Frankfurt.

Van de acht afgestoten datacenters staan er vijf in Londen. Daarvan zijn  er vier van Telecity (Bonnington House, Sovereign House, Meridian Gate en Oliver’s Yard) en één van Equinix (West Drayton). Verder neemt Digital Realty Trust twee locaties van Telecity in Amsterdam over (Science Park en Amstel Business Park I) en één in Frankfurt (Lyonerstrasse).

De Europese mededingingsautoriteiten moeten de aangekondigde transactie nog wel goedkeuren. Ook is er nog overleg met de ondernemingsraad van Telecity in Nederland. Naar verwachting is alles in het derde kwartaal van dit jaar in kannen en kruiken.

Hub

Equinix krijgt van Digital Realty 874,4 miljoen voor de acht datacenters. Op zijn beurt wil Equinix een datacenter van Digital Realty in St. Denis, Parijs voor zo’n 215 miljoen dollar overnemen. Daarover lopen nog onderhandelingen.

Equinix en Telecity beschikten gezamenlijk over negen datacentra in Amsterdam. Zo beheert Equinix de rekencentra AM1, AM2 en AM3. Telecity had zes locaties in Amsterdam, namelijk: Gyroscoopweg, Science Park, Amstel Business Park, Southeast AMS 2, Southeast AMS 5 en het onlangs geopende AMS 6. Digital Realty neemt nu dus twee datacenters over: Science Park en Amstel Business Park. Het Amerikaanse vastgoedbedrijf exploiteert al datacenters in Amsterdam, Schiphol-Noord en Groningen (Overheidsdatacenter Noord).

William Stein, topman van Digital Realty, stelt dat zijn bedrijf met de aankoop van de acht datacenters zich behoorlijk versterkt in drie belangrijke datacenterhubs van Europa (Londen, Amsterdam, Frankfurt). 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-06-02T15:48:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.