Telecity moet Amsterdamse datacentra verkopen

Equinix mag onder voorwaarden concurrent overnemen

akkoord gunnen

De Europese Commissie heeft de Amerikaanse datacenterdienstverlener Equinix toestemming gegeven om de Engelse branchegenoot Telecity Group over te nemen. Hier is wel de voorwaarde aan gesteld dat de partijen meerdere datacentra moeten verkopen. Dit om een monopoliepositie op de datacentermarkt te voorkomen. Het gaat om acht datacentra, te weten in Londen, Amsterdam en Frankfurt.

Equinix en Telecity beschikken gezamenlijk over negen datacentra in Amsterdam. Zo  beheert Equinix de rekencentra AM1, AM2 en AM3. Telecity beschikt over zes locaties in Amsterdam, namelijk: Gyroscoopweg, Science Park, Amstel Business Park, Southeast AMS 2, Southeast AMS 5 en het onlangs geopende AMS 6. Voor de overname moeten de partijen in totaal acht datacentra verkopen: vijf locaties in Londen, twee in Amsterdam en één in Frankfurt. Voor Amsterdam zijn de partijen overeen gekomen om Telecity's Science Park en Amstel Business Park te verkopen.

Bekende Nederlandse partijen hebben hun ict-activiteiten ondergebracht bij een van de datacenters van de dienstverleners. Zo hebben de Amsterdamse academische ziekenhuizen AMC en VUmc  hun ict-activiteiten ondergebracht in het Science Park van Telecity. De rijksoverheid heeft zijn ict-infrastructuur onlangs verhuisd naar de datacentra van Equinix in het Amsterdamse Science Park. De partijen willen geen uitspraken doen in hoeverre de verkoop van de centra gevolgen hebben voor deze klanten. 

Interxion

Telecity wilde begin dit jaar de in Amsterdam gevestigde datacenterdienstverlener Interxion overnemen. Deze overnamepoging werd een halt toegeroepen toen Equinix in mei een overnamebod op Telecity uitbracht

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-11-25T12:02:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.