Dataplace verdubbelt capaciteit via nieuwbouw

Datacenterdienstverlener Dataplace uit Alblasserdam verdubbelt zijn capaciteit via de bouw van een nieuw datacenter. Naast het bestaande datacenter in Alblasserdam komt een nieuw centrum. Daarmee verdubbelt het bedrijf de huidige capaciteit van 350 serverracks naar zevenhonderd. De nieuwe vestiging moet in het tweede kwartaal van 2017 operationeel zijn.

Die klus wordt geklaard door bouwonderneming Stout uit Hardinxveld-Giessendam. Dat bedrijf bouwde in 2010 ook het bestaande rekencentrum.

Dataplace stelt dat de nieuwbouw geen gevolgen heeft voor de dienstverlening aan bestaande klanten omdat de fundering al is aangebracht. Nu de keuze voor de aannemer is gemaakt, richt het bedrijf zich de komende weken op het ontwerp en de invulling van de technische inrichting van het nieuwe rekencentrum. 

Koppeling met Rotterdam en Drechtsteden

Het in 2010 opgeleverde datacenter van Dataplace in Alblasserdam beschikt over een tier-III-certificering. Het is in oktober 2013 aangesloten op het glasvezelnetwerk van Breedband Drechtsteden.

Eind 2014 sloot Dataplace een samenwerking met Datacenter Rotterdam. De datacenters bieden een twin-concept aan, waarbij klanten op beide locaties hun data kunnen opslaan en applicaties hosten zodat bij een storing op één locatie de beschikbaarheid is gegarandeerd .

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-07-21T14:34:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.