Digital Realty migreert klanten TelecityGroup

De Amsterdam Data Tower is volledig operationeel. Deze toren is bekend onder de naam AMS1, het oude datacenter van TelecityGroup. Digital Realty kocht dit datacenter in juli van Equinix. De toren is onderdeel van de eerste fase van de herontwikkeling en uitbreiding van het AMS1 datacentrum op het Amsterdam Science Park.

De migratie van datacenterklanten van AMS1 naar de Amsterdam Data Tower is op dit moment aan de gang en zal waarschijnlijk aan het eind van het volgend jaar zijn voltooid. Digital Realty kocht het datacenter Amstel Business Park I, nadat de Amerikaanse datacenterdienstverlener Telecity het kocht in januari 2016. Het was een voorwaarde van de Europese Commissie dat het bedrijf acht datacenters zou afstoten. Ook het datacenter Science Park is door Digital Realty gekocht. Dit om een monopoliepositie op de datacentermarkt te voorkomen.

De Amsterdam Data Tower is een kwalitatieve, carrier-neutrale faciliteit die een uitgebreid ecosysteem biedt van telecomorganisaties, isp’s en kabelleveranciers, om te voorzien in de connectiviteitsbehoeften van de klant. De toren is 72 meter hoog en biedt klanten een oppervlakte van vijfduizend vierkante meter, met negen megawatts aan it-load. De faciliteit is ontworpen en gebouwd op basis van de nieuwste technologieën. Het biedt klanten toegang tot meer dan 150 netwerkhubs, waaronder Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX, de grootste transport hub ter wereld) en Neutral Internet Exchange (NL-ix).

Eerste klant

De eerste klant die is gehuisvest in de toren is Surfsara. ‘Door de migratie naar het nieuwe datacenter kan Surfsara op een duurzame en efficiënte manier de toename van hoogwaardig onderzoek van Nederlandse universiteiten en industrieën accommoderen. Daarnaast wordt de capaciteit van de Nationale Supercomputer substantieel uitgebreid naar een indrukwekkende computerkracht van 1.8 Pflop/s’, zegt Anwar Osseyran, managing director van Surfsara en lid van de raad van bestuur van Surf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-09-15T08:10:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.