Nieuw datacenter Equinix bereikt hoogste punt

Robert Philippi van Unica Dura Vermeer Datacenters, Leo le Duc van Amsterdam Science Park en Michiel Eielts van Equinix voor het in aanbouw zijnde AM4.

Bij de bouw van het nieuwe datacenter van Equinix – AM4 – is het hoogste punt bereikt: 72 meter. In totaal telt het gebouw twaalf verdiepingen. Er is 96 miljoen euro gemoeid met de bouw van AM4 op het Amsterdam Science Park. Medio 2017 moet het datacenter klaar zijn voor gebruik.

Evenals het naastgelegen datacenter AM3 van Equinix is de aannemerscombinatie UDD, bestaande uit Unica Fastcom en Dura Vermeer Bouw Midden West, betrokken bij de bouw.

Equinix beheert met Amsterdam-Zuidoost en Amsterdam Science Park twee belangrijke campussen met datacenters en investeert met dit nieuwe datacenter in meer capaciteit om te voldoen aan de groeiende behoefte naar (hybride) cloud, interconnectie en connectiviteit naar bedrijfsecosystemen.

Datapoort

Amsterdam is een van de belangrijkste digitale toegangspoorten voor bedrijven tot Europa. Volgens Nina Tellegen, directeur van de Amsterdam Economic Board, ontdekken steeds meer buitenlandse bedrijven de kracht van de Nederlandse digitale infrastructuur, waarbij bedrijven binnen 50 milliseconden 80 procent van Europa kunnen bereiken.

‘AM4 is een belangrijke uitbreiding en versterkt dit ecosysteem. Daardoor komen meer dan duizend telecombedrijven, contentproviders en hostingdiensten van over de hele wereld samen. De regio Amsterdam heeft hierdoor – samen met andere housing- en hostingproviders en Internet Exchange – een ongeëvenaard aanbod als datahotspot van Europa', aldus Tellegen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-12-12T09:16:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.