IUC Noord begeleidt megatender ROAD2017

Contract voor datacenterhardware heeft geraamde waarde van 130,9 miljoen

Het Inkoopuitvoeringscentrum (IUC) Noord coördineert de datacenteraanbesteding ROAD2017 die deze maand van start is gegaan. Hierbij selecteert het IUC Noord een aantal leveranciers die (datacenter)hardware en ondersteunende diensten leveren aan het ministerie van Veiligheid & Justitie (V&J) en aan de Tweede Kamer. In totaal gaat het om een geraamde waarde van 130,9 miljoen euro, verdeeld over drie jaar. De raamcontracten zijn te verlengen met een jaar.

ROAD2017 is de tweede aanbesteding die onder verantwoordelijkheid van de Categorie Datacenters uitgevoerd wordt. De aanbesteding is opgedeeld in twee percelen: een voor het ministerie van V&J (veruit de grootste met een geraamde waarde van 128 miljoen euro) en een voor de Tweede Kamer (waarde: 2,9 miljoen euro). ROAD2017 vormt de opvolging van twee huidige V&J-raamovereenkomsten die eind april 2017 aflopen.

De Tweede Kamer nam eerder datacentermiddelen af via de rijksbrede raamovereenkomst 'EASI2010 Cluster Rekencentrum Hardware' en wil nu meeliften met de nieuwe aanbesteding van V&J. Op dit moment kent de Tweede-Kamerorganisatie circa 1 500 eindgebruikers en tweehonderd applicaties. Mogelijk worden delen van de Dienst Automatisering uitbesteed. Dit soort toekomstige ontwikkelingen kan van invloed zijn op de omzet in dit perceel.

ROAD2016

Het IUC Noord is onderdeel van het ministerie van OCW en treedt tijdens deze aanbesteding op als procesbegeleider. Dit deed de inkooporganisatie eerder dit jaar al voor ROAD2016, voor een deel de opvolger van EASI210. Bij ROAD2016 gaat het om het leveren van datacentermiddelen aan de twee overheidsdatacenters RODC RWS-DJI (valt onder ministerie I&M) en ODC SSC-ICT (valt onder ministerie BZK). De totale geraamde waarde bedraagt 144 miljoen euro.

Road2016 werd een ontgroening voor IUC Noord, want de tender eindigde in een juridisch circus. Uiteindelijk wonnen de partijen Infotheek, de combinatie Misco-Telindus ISIT, Protinus IT en Scholten Awater beide percelen. Naar verwachting zullen veel van de bedrijven, die zich hebben ingeschreven bij ROAD2016, ook weer meedoen aan ROAD2017.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-12-29T18:12:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.