NLDC is nieuwe naam colocatiebedrijf KPN

Colocatie Oude Meeer

NLDC is de nieuwe naam voor de onderneming waarin KPN zijn colocatiedienstverlening heeft ondergebracht. Vorig jaar september maakte het ict-concern al bekend zijn zes datacenters, die specifiek colocatiediensten aanbieden, in een aparte onderneming te plaatsen. KPN verwacht met NLDC als een aparte entiteit binnen het concern beter in te kunnen spelen op de groeikansen in de markt voor colocatie, waarbij ‘carrier- en cloudneutraal’ voor klanten belangrijke beslissingscriteria zijn.

NLDC positioneert zich nadrukkelijk als een Nederlands datacenterbedrijf dat de top wil bereiken van de colocatiemarkt, aldus KPN. Dat wil NLDC realiseren door 'klanten te bedienen met gebruiksvriendelijke procedures, een flexibele datacenteromgeving en een veilige klantbeleving.' NLDC richt zich daarnaast in toenemende mate op cloud-spelers die vanuit Nederland steeds meer diensten in Europa willen aanbieden.

KPN brengt in NLDC zes datacenters onder: die in Aalsmeer, Almere, Eindhoven, Groningen, Oude Meer (Schiphol) en Rotterdam. De colocatie-vestiging in Oude Meer wordt de hoofdvestiging van het nieuwe onderdeel en vormt de centrale spil in het geheel.

Dijkring

Deze zes datacenters zijn carrier- en cloudneutraal en bieden toegang tot nationale en internationale telecommunicatie- en datanetwerken van alle carriers. Voor bestaande colocatieklanten verandert er niets. Daarnaast investeert NLDC in nieuwe mogelijkheden voor connectiviteit en toegang tot clouddiensten.

KPN heeft momenteel een ‘dijkring’ van tien datacenters in Nederland. Naast bovengenoemde zes locaties gaat het ook nog om datacenters in Amsterdam (voor de gemeente Amsterdam), Apeldoorn (het oude RCC) en Haarlem; die hebben een andere rol dan puur colocatie. Het datacenter in Lelystad (het vroegere CUC: Computer Uitwijk Centrum) is verouderd en is gesloten. Deze ‘dijkring’-opzet blijft gehandhaafd: aan de onderliggende technische infrastructuur en connectiviteit wordt niet gesleuteld.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-01-06T08:55:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.