Managed hosting door True

Google breidt cloudregio's en zeekabels uit

Cloudregio in Eemshaven opent over twee weken

Datacenter Google Eemshaven datacenter (foto: Rik Sanders)

In het eerste kwartaal van 2018 opent zoekmachinegigant Google twee nieuwe Google-regio's: één in de Nederlandse Eemshaven en één in het Canadese Montreal. Gevolgd door in ieder geval nog regio's in Los Angeles, Finland en Hongkong. Daarnaast kondigt het bedrijf aan in 2019 drie onderzeese kabelverbindingen aan te leggen. Doel van de investeringen is het verbeteren van de dienstverlening van de lokale cloudklanten van Google.

Een Google-regio is een aparte plek in een datacenter van Google, gereserveerd voor lokale cloudklanten van het bedrijf. Die hebben daardoor minder last van latency op het netwerk omdat de afstand tussen klanten en hun eindgebruikers wordt verkleind. Dit zorgt voor een aanzienlijke verbetering in reactietijd van de server.

Google kondigde vorig jaar maart al aan een cloudregio in het datacenter in de Eemshaven in te richten. De lancering van deze 'Cloud Region' vindt plaats op 30 januari aanstaande.

De drie onderzeekabels lopen van Chili naar Los Angeles (Curie genaamd), van de Verenigde Staten naar Denemarken en Ierland (Havrue) en tussen een aantal communicatiehubs in Azië (HK-G: Hong Kong-Guam cable system). Curie is een door Google zelf aangelegde kabel; in de andere twee projecten draait het concern mee in consortia.

Google zegt dertig miljard dollar te investeren in het verbeteren en uitbreiden van zijn infrastructuur, uitgesmeerd over drie jaar. Die investeringen zijn nodig om producten als Machine Learning Engine, Spanner, BigQuery en andere Google Cloud Platform en G Suite services wereldwijd goed te blijven laten werken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Jouw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-01-18T11:48:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.