Managed hosting door True

Also levert DCG-producten Lenovo

samenwerking

Ict-distributeur Also gaat het Data Center Group-productassortiment van Lenovo leveren. Het betreft servers, storage, networking en software-defined oplossingen.

‘Het partnership met Lenovo past uitstekend bij onze ambitie om de b2b-marktplaats te zijn voor de it-reseller. Door het toevoegen van de bedrijfsoplossingen van Lenovo hebben de resellers van Also voortaan toegang tot een compleet portfolio om hun klanten te bedienen’, aldus cco Harald Nuij.

‘Also en Lenovo werken reeds in een aantal landen samen en wij zien dit partnership dan ook als een mogelijkheid om dit succes in Nederland voort te zetten. De investeringen van Lenovo in de Data Center Group zijn de laatste maanden niet gering geweest: een vernieuwd productportfolio, een vernieuwd partnerprogramma, en zowel nieuwe als aangepaste tools en processen voor een betere klantenervaring. Deze samenwerking brengt ons dichter bij het vervullen van de behoefte van onze klanten’, vult Tom Sluys, general manager Lenovo DCG Benelux, hierop aan. Een woordvoerster geeft aan dat de deal voorlopig enkel de Nederlandse markt betreft. 

Also en Lenovo

Also bundelt logistieke, financiële en it-diensten samen in individuele ‘services packages’ voor klanten. Bij de firma werken zo’n 3750 medewerkers verspreid over Europa. Het bedrijf behoort tot de grootste distributeurs van ict-producten en consumentenelektronica in Europa. 

Lenovo zette zich wereldwijd op de kaart als computerfabrikant met de overname in 2005 van de pc-divisie van IBM; in 2014 volgde ook nog de x86server-tak van Big Blue. De Chinese computerfabrikant nam in juli 2016 ook de pc-tak van het eveneens Japanse NEC over, via een in Amsterdam gevestigde joint venture. Laatstgenoemde fabrikant heeft een minderheidsbelang in deze joint venture, waarin de pc-activiteiten van NEC zijn ondergebracht. Eind vorig jaar lijfde het ook de pc-tak van Fujitsu in. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Jouw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-02-05T10:40:00.000Z Christel Tuin
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.