CyrusOne legt datacentercampus in Agriport aan

De Amerikaanse datacenterexploitant CyrusOne heeft een contract gesloten met Agriport A7 voor de ontwikkeling van hyperscale datacenters in Middenmeer. Dit moet uitgroeien tot een datacentercampus met een lage latency voor het internetknooppunt AMS-IX, toegang tot een aanzienlijk netwerk van dark fiber en ruim 600 MW voornamelijk groene stroom.

Binnen de overeenkomst heeft CyrusOne, al naar gelang de vraag, de mogelijkheid om tot 33 hectare grond te kopen voor een 270MW datacentercampus. De grond maakt deel uit van Agriport A7, een 1000 hectare grote campus, veertig kilometer ten noorden van Amsterdam. Dit terrein biedt toegang tot de stroomvoorziening die nodig is om de datacenters te realiseren. Agriport A7 heeft nu al twee belangrijke hyperscale projecten: van Microsoft en Google.

Volgens Cyrusone biedt de overeenkomst de mogelijkheid om 'op maat gemaakte ontwikkelingsprojecten te realiseren, op een kostenefficiënte manier'. Topman Gary Wojtaszek wil dit campusmodel ook elders ter wereld uitrollen in samenwerking met partners.

Microsoft en Google

'Onze campus, met een lage latency voor de AMS-IX, heeft toegang tot een aanzienlijk netwerk van dark fiber en meer dan 600 MW voornamelijk groene stroom. Aangezien wij al onderdak bieden aan twee van 's werelds grootste hypersale bedrijven, verwachten we dat onze samenwerking met CyrusOne nieuwe spelers zal aantrekken. Bovendien kunnen we Agriport A7 neerzetten als de beste locatie voor grootschalige datacenters in Nederland', beweert directeur Anton Hiemstra van Agriport A7.

CyrusOne uit Dallas, Texas heeft wereldwijd bijna vijftig carrier-neutral datacenters in bezit. Het bedient ermee zo'n duizend klanten, waaronder circa tweehonderd multinationals.

Microsoft heeft al een aantal datacenterlocaties op Agriport; Google heeft een aantal maanden geleden een aanvraag voor een omgevingsvergunning ingediend voor de bouw van een datacenter op Agriport van 70 hectare.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-11-06T10:45:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.