DWS neemt The Datacenter Group over

TDCG koopt zelf twee datacenters Novoserve

Serverruimte TDCG

De Duitse vermogensbeheerder DWS heeft The Datacenter Group (TDCG) overgenomen. Deze datacenteraanbieder heeft locaties in Amsterdam, Delft, Utrecht en Rotterdam. DWC kocht onlangs ook al de datacenter NLDC-tak van KPN met locaties in Aalsmeer, Almere, Eindhoven, Groningen, Oude Meer (Schiphol) en Rotterdam. DWS voegt beide ondernemingen samen. In de nieuwe combi zijn 75 man werkzaam.

DWS heeft beide overnames gedaan voor zijn Europese infrastructuurfonds. De fusie zal in de komende maanden worden afgerond en zowel werknemers als klanten zullen gaandeweg op de hoogte worden gehouden van de ontwikkelingen. De overname van NLDC werd in mei bekendgemaakt en wordt naar verwachting afgerond in het derde kwartaal van 2019. Over een eventuele nieuwe naam voor het combiconcern wordt nog nagedacht.

Het nieuwe co-locatie-bedrijf is vooral prominent in Amsterdam, maar heeft dus ook een aantal regionale hubs. Klanten zijn onder andere grote bedrijven, (lokale) overheden, ziekenhuizen, scholen, cloud- en it-dienstverleners en kleinere ondernemingen.

50.000 m2

De tien datacenters hebben tezamen een gezamenlijke omvang van bijna 50.000 m2 en een capaciteit van 65 megawatt. Siemon van den Berg, oprichter en algemeen directeur van TDCG: 'Om als aanbieder van datacenters in deze competitieve markt de continuïteit te kunnen waarborgen die voor onze klanten zo belangrijk is, hebben we veel baat bij een solide partner als DWS.'

Het meerderheidsbelang in TDCG is gekocht door fondsen van de divisie infrastructuurbeleggingen van DWS. Van den Berg houdt een minderheidsbelang in de nieuwe combinatie en blijft aan als lid van de raad van commissarissen. De andere oprichter van TDCG, Ali Nina (Trans IP, Bunq), heeft zijn aandelen aan DWS verkocht. Er worden geen financiële details bekendgemaakt over de overname.

Novoserve

TDCG nam vlak voor deze deal zelf nog de datacenterinfrastructuur van Novoserve in Doetinchem en Enschede over. Voor iaas-hosting-dienstverlener Novoserve past het beheer van de twee datacenters niet tot de kernactiviteiten. Voor TDCG betekent de overname een versterking van de positie in Oost-Nederland.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-07-18T16:16:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.