Groen licht overname Interxion door Digital Realty

Interxion

Datacenter van Interxion

Digital Realty mag Interxion overnemen. Beide partijen exploiteren datacenters in onder meer Amsterdam. Door het samengaan ontstaat er in deze regio naast Equinix een tweede machtsblok. Omdat de Autoriteit Consument & Markt (ACM) geen problemen voor de concurrentie voorziet, keurt zij de overname goed.

De Amerikaanse datacenteruitbater Digital Realty legt bijna 8,5 miljard dollar neer voor zijn Nederlandse branchegenoot die in New York aan de beurs genoteerd staat. 

De twee partijen hebben in Nederland datacenters in en rond Amsterdam. Daarom heeft de ACM gekeken of de concurrentie tussen datacenters risico’s loopt door het samengaan van de twee bedrijven. De ACM concludeert dat er in en rond Amsterdam voldoende alternatieven zijn waar gebruikers naar kunnen uitwijken als de prijs of kwaliteit hen niet bevalt.

De bovenkant van de markt lijkt met deze instemming echter vergeven. Naast hyperscalers als Google en Microsoft maken in Nederland, en dan met name in de regio Amsterdam, Equinix en Digital Realty/Interxion de dienst uit.

Wereldwijd heeft Digital Realty ruim tweehonderd datacenters in portefeuille in veertien landen. Er zijn zo’n 720 werknemers actief voor het bedrijf. 

Interxion is de tweede grootste speler in Europa na Equinix. Het bedrijf uit Hoofddorp heeft datacenters in alle voor de markt belangrijke Europese hoofdsteden.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-02-10T11:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.