Overname Interxion door Digital Realty is feit

De overname van het oorspronkelijk Nederlandse Interxion door zijn Amerikaanse branchegenoot Digital Realty is definitief. Hierdoor ontstaat, op Equinix na, de grootste datacenter-specialist in Europa.

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) had een maand geleden al het groene licht gegeven voor de overname waarmee bijna 8,5 miljard dollar is gemoeid. De transactie was snel afgerond na het verstrijken van het ruilaanbod gisteren. De afgelopen tijd heeft op gebied van datacentra een enorme consolidatieslag plaatsgevonden. De schaalvergroting is immens. Bijna alle grote Europese spelers zijn door Amerikanen opgeslokt. 

Interxion behoort in Europa tot de voornaamste spelers. Digital Realty kan nu gebruik maken van Interxion's Europese expertise op gebied van co-locatie en intra-connectiviteit. Interxion heeft datacenters in alle belangrijke Europese hoofdsteden. Voor de komende 1,5 jaar staan verschillende nieuwe datacenters op stapel met een investering van bijna één miljard euro. Digital Realty zat al in Londen en Dublin.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-03-13T12:12:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.