Overname Interxion door Digital Realty is feit

De overname van het oorspronkelijk Nederlandse Interxion door zijn Amerikaanse branchegenoot Digital Realty is definitief. Hierdoor ontstaat, op Equinix na, de grootste datacenter-specialist in Europa.

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) had een maand geleden al het groene licht gegeven voor de overname waarmee bijna 8,5 miljard dollar is gemoeid. De transactie was snel afgerond na het verstrijken van het ruilaanbod gisteren. De afgelopen tijd heeft op gebied van datacentra een enorme consolidatieslag plaatsgevonden. De schaalvergroting is immens. Bijna alle grote Europese spelers zijn door Amerikanen opgeslokt. 

Interxion behoort in Europa tot de voornaamste spelers. Digital Realty kan nu gebruik maken van Interxion's Europese expertise op gebied van co-locatie en intra-connectiviteit. Interxion heeft datacenters in alle belangrijke Europese hoofdsteden. Voor de komende 1,5 jaar staan verschillende nieuwe datacenters op stapel met een investering van bijna één miljard euro. Digital Realty zat al in Londen en Dublin.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-03-13T12:12:00.000Z Alfred Monterie
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.