Zweedse investeerder EQT verbindt zich aan EdgeConnex

netwerk

De Zweedse investeringsmaatschappij EQT staat op het punt EdgeConnex over te nemen. Dit is een Amerikaanse, wereldwijd opererende aanbieder van co-locatie-datacenterdiensten. De overname moet nog wel worden goedgekeurd door mededingingsautoriteiten, waaronder de Autoriteit Consument & Markt (ACM). In Schiphol-Rijk staat het EMEA-hoofdkwartier van EdgeConnex.

EQT neemt de aandelen over van een andere investeerder, Providence Equity Partners, via zijn fonds EQT Infrastructure IV. De Zweedse kapitaalverschaffer verwacht eind dit jaar de deal af te ronden, na goedkeuring van de mededingingsautoriteiten. Sinds vorige week ligt er ter beoordeling een concentratiemelding bij de ACM.

EdgeConneX, gevestigd in Herndon in de Amerikaanse staat Virginia, exploiteert ruim veertig in Noord-Amerika, Zuid-Amerika en Europa en biedt co-locatie-datacenterdiensten (schaalbare capaciteit, stroom en connectiviteit). Met EQT als nieuwe geldschieter aan boord wil het bedrijf internationaal flink uitbreiden; het leeuwendeel van de datacenters staat nu nog in de VS.

In Europa zijn er naast Schiphol-Rijk datacenterlocaties in Dublin, Warschau en München. De locatie in Schiphol-Rijk aan de Koolhovenlijn bestaat uit vier datacenters met in totaal een oppervlakte van zo'n 16.000 m2. Er ligt nog een kavel voor een vijfde dataschuur, een slordige 18.000 m2 groot. Deze EdgeConnex AMS05 wordt waarschijnlijk in de loop van dit jaar in fases opgeleverd.

De laatste paar jaar vindt een consolidatieslag plaats in de datacentermarkt met veel overnames en investeringsmaatschappijen die instappen om deze transacties financieel te borgen. Een bekend voorbeeld is van eerder dit jaar: de overname van de Nederlandse datacenteraanbieder Interxion door Digital Realty.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-09-08T12:07:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.